STYRELEDER MOE TAR SELVKRITIKK: - Vår jobb kunne definitivt ha vært bedre

Mange har etterspurt tydeligere svar fra evalueringsprosessen iverksatt av styret i Stabæk Fotball. Det er en ydmyk styreleder som nå går mer inn i rapporten, eget arbeid og veien videre.

Annonse:

Styreleder Espen Moe er tydelig på at målet med evalueringsprosessen er å gjøre Stabæk til et bedre fotballag. 
-  Når man rykker ned en divisjon, så må man gjøre noe. Og da skjønner man samtidig at man kunne gjort ting bedre. Nettopp derfor ønsket vi å sette i gang en evaluering av arbeidet i 2021 og tidligere år. Formålet med en evaluering er å bli bedre. Det overordnede målet med denne evalueringen er å få et fotballag som spiller bedre fotball og vinner flere kamper. Det er det som styrer hele prosessen. Spiller vi bedre, vinner vi flere kamper - så rykker vi opp i 2022. Det er målet.

Styret jobber nå med funnene de har fått overlevert i rapporten. 
- Dette var en evaluering som gikk på sport. Det vi er veldig opptatt av nå er å etablere tydelige strukturer og et godt lederskap. 

- Vi ønsker å etablere strukturer som viser at dette er sånn vi gjør det i Stabæk, uavhengig av hvem som jobber der.

Etter å ha blitt fremlagt rapporten konkluderte styret med at de har full tillit til den sportslige ledelsen. 
- Styret og jeg har klokketro på Eirik Kjønø. Han er en god trener og han kommer til å bli en enda bedre trener fremover. Vi tror at han er rett mann til å ta oss opp til Eliteserien igjen. 

- Når det gjelder Torgeir Bjarmann, så har han et fantastisk nettverk. Han har alle muligheter til å hente inn gode spillere. Og det har vi stor tro på at han kommer til å gjøre.

- Har slitt med omstillingen

Moe er tydelig på at klubbstyrets jobb ikke har vært god nok. 
- Vår jobb kunne definitivt vært bedre. Vi kunne vært tydeligere på lederskap, innføring av strukturer og i spillerlogistikken. 

Han påpeker at styret også har et ansvar i spillerlogistikken. Det er styrene som har siste ord i spilleroverganger. 

Moe fortsetter: 
- Vi skal definitivt se oss i bakspeilet. Vi er de neste som skal evalueres. Det kommer til å skje i løpet av de par neste ukene. 

Han trekker frem at de skal se på hvordan styrene jobber sammen, styrets oppfølging av egne vedtak og hvordan de utøver sitt lederskap. 
- Ut av det håper jeg det kommer noen resultater som gjør oss bedre.

Styrelederen peker på at de ikke har lykkes godt nok i omstillingen fra årene hvor man slet med økonomien, til de siste årene hvor man har hatt en langt sunnere bunnlinje. 

- Jeg tror alle er enige om at styret har gjort en god jobb fra 2013 til 2018/19, men vi har kanskje ikke vært gode nok når vi fikk midler. Å gå fra være "fattig" til "nyrik", den overgangen skal vi se ekstra på.  

Hvem som vil stå for evalueringen er foreløpig ikke bestemt.

Se hele intervjuet med Espen Moe i videovinduet øverst i saken. 

Annonse fra Obos-ligaen: