Superspissen: -Vi skal bare fortsette å kjempe

Hør hva superspissen, hovedtreneren og den solide debutanten tenker om thrilleren mot Ranheim

Annonse:

Stabæk har ikke vært gode til å snu kamper, og Stabæk har ikke vært gode til å score mot lag som har parkert den fotball-metaforiske bussen. Idet vi anerkjenner dette blir det ekstra godt å ta innover seg følgende:

I dag klarte Stabæk begge deler.

Etter 3-2-seieren over Ranheim i kveld var sjefen sjøl - hovedtrener Henning Berg - naturligvis meget fornøyd. Han var spesielt fornøyd med innsatsen hver og en av Stabæk-guttene la ned i kveld:


-All ære til gutta; de gir ikke opp, de står på. Det er en fantastisk stå-på-vilje i laget. Vi er veldig fornøyd med å vinne den kampen her i dag.

-Det viktigste er å vinne kamper. Vi har en fin utvikling i laget: vi har bedre samhandling både offensivt og defensivt

Etter kampslutt vegret ikke Berg seg for å trekke fram innsatsen til dagens debutant; Kristoffer Askildsen. Blant mengdene av heltente Stabæk-gutter, gjorde ikke 17-åringen seg bort:

-Han var litt nervøs i starten, men han viser etterhvert at han har kvaliteter som kan hjelpe oss, og med Tobias ute så la han ned en god innsats både med og uten ballen. Han er smart i posisjonsspill sitt og sterk i duellene. Han kommer til å bli en fin spiller

Under kan du se intervjuet i sin helhet. Artikkelen fortsetter under videoen


Askildsen selv ser ut til å være på bølgelengde med Berg i fotballsammenheng, for beskrivelsen av egne prestasjoner var som skrevet av hovedtrenerens besvarelse på det samme spørsmålet:

-Jeg starter litt rufsete, og etter det spiller jeg meg mer og mer inn. Til slutt spiller jeg ganske solid.

Det var ingen bleik kamp Askildsen fikk debuten i heller, og 17-åringen opplevde det å snu kamper akkurat som folket på tribunen gjør - som ekstremt deilig:

-Det er deilig å komme tilbake! De scorer et tullemål på kontring, og da er det ekstra deilig når Boli og Keita scorer.

Vi gleder oss til fortsettelsen i Askildsen-sagaen i Stabæk - det gjør unggutten også.

Under kan du se intervjuet i sin helhet. Artikkelen fortsetter under videoen


En allerede veletablert Stabæk-spiller som Askildsen fikk dele gressmatte med i dag, var superspissen Franck Boli.

Ivorianeren har - akkurat som Askildsen - spilt i Stabæk siden tenårene,. Denne søndagskvelden skrev Franck seg inn i nok et avsnitt i Stabæk-historien ved å score to nye mål - mål nummer henholdsvis 1000 og 1001 i Stabæks Eliteserie-historie.

-Jeg visste det ikke, faktisk, men jeg fikk vite det etterpå. Det er naturligvis en stor ære for meg!

-Etter det siste målet gikk jo alle helt fra forstanden fordi dette var veldig godt for oss; å få en ny trepoenger etter alle uavgjortkampene vi har spilt. Vi skal bare fortsette å kjempe i neste kamp, og kampen etter der, og kampen etter der. Dette var fantastisk.

Under kan du se intervjuet i sin helhet. Artikkelen fortsetter under videoen


Neste mulighet til en ny trepoenger er neste helg når Stabæk spiller mot Lillestrøm på Åråsen. Henning Berg taler på vegne av laget:

-Den kampen er viktig for begge lag, og nå kommer vi jo positivt inn til den kampen. Vi gleder oss til kampen.

Franck Boli er ikke helt ferdig med å omfavne de tre nyeste sikrede poengene enda, men ønsket er klart - han vil ha flere til neste helg:

-Jeg tenker ikke så mye på kampen mot Lillestrøm enda, men jeg håper vi spiller godt, kjemper og tar poeng. Det er det jeg ønsker.

Annonse fra Obos-ligaen: