Tap i Bergen foran strålende bortefølge

Det ble ikke seier mot Brann, men vi takker Stabæks Support som leverte på høyt nivå i Bergen 16. mai.

Det endte til slutt med 1-4-tap på Brann Stadion.

– Det ender 1-4, men jeg synes resultatet er brutalt i forhold til prestasjonen, sier Lars Bohinen etter kampen.

Se intervjuet med Lars Bohinen her:

– Det var ikke helt mørkt. Jeg synes egentlig at prestasjonen i seg selv over 90 minutter var grei. Vi la om til en ny formasjon hvor relasjonene ble nye. Med det som bakteppe synes jeg vi lykkes bra, men så forærer vi dem tre mål. Det er feil som skader oss i en periode vi egentlig har OK kontroll, sier Bohinen.

Neste kamp er onsdag 24. mai i NM mot Åsside, før vi tar imot Vålerenga på Nadderud 29. mai.

Slik var kampen i Bergen

Det var et fullsatt bortefelt kledd i blaatt denne ettermiddagen i Bergen, og et svært kompakt Stabæk ga ikke Brann en eneste sjanse første kvarteret. Derimot hadde Stabæk flere gode overganger, men uten at det ga uttelling tidlig i kampen. Det nærmeste man kom en sjanse i kampens åpningsminutter var på en heading fra Kasper Pedersen etter en corner, 15 minutter ut i kampen.

Brann-publikummet klarte ikke å overdøve våre tilreisende supportere på tv-sendingen før hele stadion dro i gang fellesrop i åpningsminuttene. En fantastisk prestasjon av Stabæk Support i Bergen.

Vi var såpass godt organisert defensivt i begynnelsen av kampen, og det åpnet for overganger for de blaa. Etter passerte 19 minutter kom kampens første sjanse, signert de blaa. Pachonik fyrte av fra ca. 20 meter, og til tross for et hardt skudd klarte Brann-keeper å fange ballen. Branns første mulighet kom etter drøye 21 minutter, da de fyrte av et skudd fra 25 meter, til side for målet vårt.

Etter 25 minutter måtte Skovgaard kaste inn håndkleet, og ble erstattet av Nicolas Pignatel.

30 minutter ut i kampen skulle Brann score på lagets første avslutning på mål. Bård Finne fikk vendt av tre av våre spillere, og fra syv meter satte han ballen i mål bak Isak Pettersson.

Stabæk-utligning

Så skulle en pasning fra eget forsvar gi oss 1-1 til øredøvende pipekonsert fra Brann-publikummet etter 35 minutter av kampen! Kevin Kabran spilte opp til Kasper Høgh fra egen banehalvdel, og sistnevnte fikk spilt av presset og fyrt av på avstand, et skudd som gikk mellom keeper og nærmeste stolpe. Fantastisk prestasjon av Høgh, og ikke minst utsøkt pasning fra Kabran.

Men, Brann svarte umiddelbart. Hammy var svært uheldig med klareringen, og Horn Myhre kune plukke opp den løse ballen og avslutte på mål helt alene mot Isak Pettersson. Der var vi svært uheldige, og vertene hadde igjen tatt ledelsen i kampen.

Stabæk kjempet heroisk som et lag i kampen mot Brann – med svært god støtte fra våre tilreisende supportere. Av spillerne på banen leverte Kasper Pedersen en svært god kamp i førsteomgangen. Flere ganger var han den siste til å avvæpne Branns muligheter til avslutninger. Lagene gikk til pause på stillingen 2-1 til vertene.

2. omgang

Det var Stbaæk som var nærmest etter starten av andreomgangen. Hammy kom ned venstresiden, men en timet takling fra Brann-forsvarer hindret Hammy å få avsluttet innenfor 16. God overgang og mulighet til Stabæk.

Bård Finne fulgte opp med et skudd fra høyre, i svært spiss vinkel, som strøk utsiden av Stabæks lengste stolpe.

Stabæk hadde alle tiders sjanse etter 59 minutter da en corner til Stabæk landet på hodet til en upresset Høgh, men dansken var maks uheldig med headingen. Dommeren dømte forøvrig frispark til Brann da deres keeper gikk i bakken etter duell med egen forsvarer ...

Brann kjørte en overgang da Hammy ble lagt i bakken. Hjemmelaget fikk fyrt av et skudd, men både Piggy og Pachonik fikk blokkert i siste liten. Corneren skulle bli brutal for Stabæk. Til slutt fikk Brann slått et innlegg fra høyre, og på bakre stolpe var Ottesen alene mot tre Brann-spillere, og Nilsen fikk headet inn hjemmelagets tredje scoring. Isak Pettersson fikk en hånd på skuddet, men fikk ikke hindret scoringen.

Igjen skulle Brann utnytte dødball. Fra 22 meter satte Bård Finne ballen i mål på frispark, og våre muligheter til å få poeng ut av oppgjøret ble enda vanskeligere.

Enten slapp Brann seg ned, eller så tok Stabæk over banespillet (vi går for det siste), for etter scoringen var det Stabæk som trillet ball på vertenes banehalvdel. Da hadde Bohinen gjort sitt siste dobbeltbytte ved å sette inn Lucca og Bakenga. Sistnevnte puttet hat-trick sist han var på Brann stadion, riktignok for Odd, men det eksisterte likevel et lite håp om en viss sluttspurt fra de blaa blant Stabæk-fansen.

Etter 88 minutter var ikke Høgh langt unna ballen med et forsøk på heading da Andresen fikk slått inn fra venstre. Stabæk hadde flere cornere i sluttminuttene, men det resulterte dessverre ikke i noe da Brann stort sett var i overtall der ballen havnet.