Tap mot Lillestrøm

Det stod lenge 1-1 i oppgjøret mot Lillestrøm, men to mål i sluttminuttene for vertene hindret Stabæk-poeng.

Stabæk var først ute med en avslutning etter tre minutter. Wangberg prøvde seg fra innenfor 16-meteren, men ballen gikk dessverre over mål på skuddforsøket.

11 minutter ut i kampen leverte Aleksander Andresen en kjempeinnsats og fikk seg helt inn langs dødlinja. Bakenga fikk ballen levert ved 5-meteren, men avslutningen ble blokkert til corner.

Lillestrøm-mål

Likevel, det var Lillestrøm som først ut av lagene skulle få full uttelling. 13 minutter ut i kampen kom vertene ned langs dødlinja og slo 45-graderspasning inn til Akor Adams, og til tross for å bli presset av Pignatel fikk han likevel avsluttet på Isak. Skuddet gikk via kroppen til Pettersson og i mål.

Bakenga-utligning

Så, etter 18 minutter ble Kasper Høgh spilt fram på en genial pasning fra Curtis Edwards. Dansken fikk dratt av Vetle Skjærvik, og alene mot keeper ble Høgh felt av Mads Christiansen innenfor 16-meteren. Dommer var ikke i tvil og ga oss straffespark. Bakenga satte inn utligningsmålet fra straffemerket, hans andre mål for oss i årets Eliteserie.

35 minutter spilt fikk Stabæk en god overgang hvor vi kom to mot to anført av Ottesen ned høyresiden. Han skled i skuddøyeblikket, men det blikevel en hard avslutning rett på Lillestrøm-målvakten som var nødt til å slå retur.

Stabæk fikk en ny eventyrlig sjanse da flott pasningsspill mellom Bakenga, Hammy og Høgh skapte en ny to-mot-to-situasjon. Hammy fikk spilt fram Høgh, men Lillestrøm gikk seirende ut av duellen innenfor egen 16-meter.

Lillestrøm hadde mye ball, men vi lå kompakt uten ball og slapp vertene til veldig få sjanser. Lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Kasper Høgh bød opp til dans mot Lillestrøms Knudsen etter 60 minutter, og fra kortsiden slo han en 45-graders pasning som endte hos Hammy. Sistnevnte fyrte av fra ca. 20 meter, men skuddet ble blokkert til corner.

VAR-straffe og Lillestrøm-ledelse

Så skulle VAR inn i kampen og tildele Lillestrøm straffe på det som ved første øyekast så ut til å være treff på skulder, men fra vinkelen VAR brukte ble det vurdert til hands og straffe. Adams satte ballen i mål fra straffemerket og Stabæk fikk nok en VAR-avgjørelse mot seg.

Vertene utnyttet også en overgang da Stabæk kjørte fram laget. Lillestrøm fikk tredd igjennom midten, og Adams satte inn det tredje målet til de gulkledde. Det ble ropt på offside, men ingenting dommer eller VAR omgjorde. Dermed endte oppgjøret med et tap mot Lillestrøm.