Tar pause fra fotballen

Skadeproblemene ville ingen ende ta for Magnus Lundal. De stadige tilbakefallene har gått på motivasjonen løs. Nå er kontrakten med Stabæk terminert – men 21-åringen håper han kan bli frisk nok til å spille fotball på toppnivå igjen.

Annonse:

- De siste fem årene har det vært mye av og på, det har vært mange skader. Det er utrolig kjedelig å ikke kunne trene med laget og bare være på styrkerommet. Det har vært en mental utfordring, sier en åpenhjertig Lundal til Stabak.no.

Lundal har måttet tåle stadige tilbakefall og har dermed ikke fått den nødvendige kontinuiteten i treningsarbeidet. På sensommeren ble han enig med Stabæk om å terminere kontrakten.

- Nå vil jeg bruke høsten til å få kontroll på skaden og bygge opp en kropp som igjen kan være i stand til å spille fotball.

- Har lært mye

Midtbanespilleren som fikk sin eliteseriedebut i 2020, og som også scoret mot Viking i Stavanger, har vært nære ved å gi seg tidligere. Lundal forteller om en årelang kamp mot skader.

- Det har preget meg mye. Første året på juniorlaget fikk jeg en hamstringsstrekk som holdt meg borte fra fotballen i over et halvt år. Vi hadde tre timer fri fra skolen midt på dagen for å spille fotball. Og da var det veldig tøft å ikke kunne gjøre det. Gjennom juniorperioden fikk jeg også et nytt og langt avbrekk på nesten åtte måneder pga en annen skade. Jeg lurte jo litt på om det var verdt det. Men jeg er glad jeg fortsatte. For jeg har lært mye om det å stå i og håndtere motgang, sier Lundal.

Alle trøkkene har vært utfordrende og har satt sine spor både fysisk og mentalt. I sommer følte han at grensen var nådd.

- Det har gått utover motivasjonen, og jeg føler dette er et riktig valg, sier Lundal, som siden september i fjor har hatt trøbbel med en hamstringsskade.

Nå er det en ting som gjelder for unggutten.

- Nå handler det om å få en kropp som fungerer, uavhengig om jeg skal spille fotball eller ikke. Jeg ønsker å kunne løpe og være i aktivitet. Det blir en del målrettet styrketrening og medisinsk oppfølging i tiden fremover. Målet er å få en kropp som er mindre skadeutsatt.

Planene for høsten inkluderer også litt skole.

- Parallelt med rehabilitering er det mulig for meg å satse seriøst på utdanning, nå som jeg har litt mer fleksibilitet, forteller Lundal.

Utelukker ikke comeback

Hva som skjer etter nyttår, vet han ikke.

- Jeg har fått beskjed om at jeg er velkommen tilbake på trening i januar, det er veldig hyggelig. Vi får se om kroppen spiller på lag da. Stabæk har behandlet meg godt, og jeg er takknemlig for tilliten jeg fikk av Janne, selv om jeg slet med skader.

Spill på toppnivå har gitt mersmak – og han utelukker på ingen måte et comeback hvis kroppen tillater det. Lundal føler han har noe ugjort i toppfotballen.

- Jeg føler at jeg ikke har fått ut potensialet mitt. Det er det som driver meg. Jeg ønsker å se hvor langt jeg kan nå hvis jeg holder meg skadefri over en lengre periode.

Mens han selv jobber knallhardt for å komme tilbake på fotballbanen, skal kompiser i Stabæk ut i en annen kamp denne høsten.

- Det har vært en tøff sesong i år, men jeg synes laget ser bra ut. Jeg har troen på at vi får en god avslutning på sesongen og gleder meg til å følge med, sier Lundal.

Annonse fra Eliteserien: