- Sesongkortet er ingen kostnad - det er min beste investering i samhold og glede!

- Min far tok en beslutning - for hele familien, sier Peder Madsen om hvordan han ble Blaa og hvorfor han har forblitt Blaa i mer enn 50 år.

Annonse:

- I USA følger du ditt universitetslag eller bylag hele livet. Uansett, sier Peder bestemt.

- Derfor er Stabæks slagord helt presist. Sånn er det!

Unge Peder rakk så vidt å bli født amerikaner før mor og far pakket sammen og flyttet til Norge – og Stabekk. Og noe av det første far gjorde - tidlig på 60-tallet - var selvfølgelig å se seg om etter "sitt" lag.

- Far valgte Stabæk – ikke minst på grunn slagordet, ja, sier Peder. - I USA betyr klubbtilhørighet at du er med hele veien – på godt og vondt, i tykt og tynt – altså Alltid.Uansett. Det meste i livet kan ryke, men du skiller deg aldri fra klubben din. Min far valgte dette for 60 år siden – nå er det mitt valg.

Og Peder angrer ikke på valget som ble gjort.

- Stabæk Fotball har gitt meg, familien og vennegjengen vanvittig mange gleder, for en reise det har vært! Og fortsatt er. Gjengen jeg sitter sammen med nå har vært med siden opprykket i -95 - utrolig at det snart er 25 år siden. Og ingenting av dette hadde vi opplevd uten fars - og etter hvert min egen - beslutning. Sesongkortet er ingen kostnad - det er min beste innvestering i samhold og glede!

Peder tenker også at noen misforstår det å være en skikkelig fan.

- For meg er det å være fan en forpliktelse og en glede - du må faktisk holde ut! Vi skal tåle motgang, men det må ikke bli kjedelig. Middelmådighet og utydelighet er kjedelig. 

Før Peder Madsen tok sin egen beslutning om å følge Stabæk, i slutten av tenårene, hadde han tilbrakt mye av barndommen som en noe ufrivillig stabæksupporter.

- Jeg ble jo dratt med av fatter,n - jeg husker å bli presset med til Nybergsund, med Stabæk langt oppi halsen.

Peder ler. Det var alltid 5-6 sesongkort i omløp i familien, og på det meste talte Madsen-gruppen mer enn 25 personer.

- Mutter,n, fatter,n, jeg og kona - og ett til termosen og askebegeret, selvfølgelig.

For unge og uinvidde kjøpte Peder Madsen senior alltid et ekstra sete til termosen sin - avbildet her, ja. Og det setet var ikke til låns.

- He, he, det var faktisk en fyr som spurte om han kunne få låne termos-setet, ja, og svaret var ikke til å misforstå:

"Are you totally insane, man? Buy your own seat!

Ellers savner Peder enda mer trøkk og engasjement rundt og i klubben.

- Gjerne mer galskap. Og kommunikasjon rett fra hjertet. Si ting som de er. Vi må bli bedre på en mer ærlig og åpen kultur, ikke være redde for å trå litt feil, sier Peder Madsen, og legger til;

- Den store gleden ved å være supporter er jo å få være både lagleder og trener og synser, dog uten risiko og ansvar.

Mulig vi skulle bruke litt tid på å headhunte amerikanske nykomlinger til klubben vår?

 

Mr. Madsen dengang da - med kaffekopp og antagelig et askebeger på lur. Og sannerlig er det ikke unge Schelvan som henger kjekt i bakgrunnen der. Ballklubben var også representert. FOTO: Privat

 

Peder Madsen har tilbrakt utallige timer på Nadderud stadions tribuner i løpet av mer enn 40 år som Stabæk-patriot og sesongkortinnehaver.

Annonse fra Obos-ligaen: