Tidenes kamp hadde alt - men manglet én ting

En magisk kveld på Nadderud ble et drama en Oscar verdig

NRK-serien Heimebane har høstet skryt for sine filmatiske portretter av en ellevill nedrykkskamp i Eliteserien, hvor skaperne ga det hele sin aristoteliske peripeti ved at alt skulle avgjøres i den siste kampen. Skrytet var velfortjent.

Men scenarioet var overhodet ikke diktet opp.

I kveld ble et stappfullt Nadderud Stadion vitne til Stabæks episke kamp mot det beryktede nedrykket.

De ble vitne til Tidenes Kamp på Nadderud.

Kampen Stabæk-Strømsgodset 24.11.18

Etter 13 minutter ble Stabæk tildelt et straffespark. Ola Brynhildsen ble felt på brutalt vis inne i motstanderens sekstenmeter. Det var tid for Stabæk og Eliteseriens ubestridte toppscorer. Han var like kald fra straffemerket som luften var på denne magiske Nadderud-kvelden.

Franck Boli sendte oss i ledelsen (dog det føltes som til himmelen) etter 17 minutter.

Skulle det være det? Skulle resultatet stå seg og plassen være sikret med Bolis iskalde straffescoring? Det håpet og trodde Nadderud, men Strømsgodset hadde tatt innover seg alvoret, og presset på.

Strømsgodset utlignet til 1-1 etter 31 minutter, og sendte et feststemt Nadderud ned på jorda igjen.

1-1 stod det også til pause.

Med 45 minutter igjen å spille av Eliteserien 2018, var Bonnie Tylers ikoniske behov for en helt med ett noe vi kunne kjenne oss igjen i.

4900 bæringer fikk oppleve det magiske øyeblikket da fotball fungerte så suggererende som NRK's Heimebane hevder det kan: ballen ble sendt over streken, med det ble Stabæk sendt over streken, og euforien på Nadderud var en for historiebøkene:

Abooubakar Keitas hodestøt etter 54 minutter sendte Stabæk opp i ledelsen 2-1.

På dette tidspunktene gikk resultatene i de andre kampene Eliteserien vår vei. Vi var klare for Eliteserien 2019, tro situasjonen i Heimebane.

Men i Tidenes Kamp snublet vi på målstreken. Det gjorde vondt, for løpet vi nettopp hadde lagt bak oss var så bra. Strømsgodset scoret med 30 sekunder igjen av overtiden. Resultatet i tidenes kamp:

2-2

Kampen hadde alt - unntatt svaret på det vi lurte på hele veien:

Spiller Stabæk i Eliteserien neste år?

Nå skal vi igjennom en kvalik. Vi vet ikke hvem motstanderen er enda, vi vet ikke hva utfallet blir, men vi vet at vi har to kamper igjen. De avgjør alt, og vi trenger dere.

Om vi har denne magiske atmosfæren i nok en hjemmekamp, vinner vi. Alltid, uansett.