Torsdag kveld mot Bodø-Glimt markeres savnet av supporterne

Aldri tidligere har vel betydningen av publikum på fotballtribunene kommet så tydelig frem som under korona-pandemien.

Annonse:

Gruppene på 200 blaa som har "fylt" tribunene på Nadderud hittil i år har utvilsomt gjort en formidabel jobb. Men spillerne våre lengter etter dagen da vi kan åpne for alle som trofast har fulgt klubben i tykt og tynt.

- Som enkeltspillere savner vi selvfølgelig jubelen fra supporterne når vi gjør noe bra, sier kaptein Andreas Hanche-Olsen.

- Det er med på å bygge selvtillit under selve kampen, vi vet at de støtter oss. Når det er publikum på stadion kjennes det så veldig godt at det er en ordentlig match, at mye står på spill og at vi sloss for tre poeng.

Fantastiske supportere

Hanche-Olsen er forøvrig veldig imponert over de heldige blaa som har sett hjemmekampene fra tribunen på Nadderud stadion.

-Det har vært veldig bra, ganske utrolig at supporterne våre har klart å lage så mye liv og et så fantastisk lydnivå! De er helt klart de beste i Eliteserien.

Kapteinen vår drømmer om fulle tribuner, og skjønner ikke helt hvorfor vi fremdeles bare får slippe inn 200 personer.

- Selvfølgelig må det gjøres på en forsvarlig måte, men så vidt jeg vet er det ingen smittetilfeller relatert til kamp. Jeg mener det er på tide å ta det et skritt videre, sier Andreas Hanche-Olsen.

Klare for flere tilskuere

Daglig leder Jon Tunold er langt på vei enig med sin kaptein, og det er ingen tvil om at det jobbes godt og hardt for at vi skal være klare når myndighetene åpner for flere tilskuere.

- Klubbene jobber sammen både politisk og rundt smittevern. Her i Stabæk har vi utviklet protokoller for avvikling av kamper med både 500 og 2000 på tribunene, så vi skal være klare når det slippes opp.

Tunold sier også at hvis dagens smittesituasjon forblir uendret, forventer han en økning i antall publikum fra september.

- Vi har både ressurser, plass og folk til å håndtere dette, i tillegg er idrettsfolk vant til å jobbe med smittevern. Dette handler heller ikke bare om underholdning, det handler også om arbeidsplasser og en viktig sosial møteplass som veldig mange har savnet. Vi er veldig takknemlige for at så mange av våre sesongkortinnehavere har valgt å beholde setene sine selv om de foreløpig nesten ikke får brukt dem. Og vi har selvfølgelig full forståelse for de som har valgt å droppe denne underlige sesongen.

Så langt har de 200 setene blitt fordelt ved tilfeldig trekning, der de som har blitt trukket ut går ut av neste trekning. 

- I neste runde er alle sesongkortinnehavere med igjen, og informasjon om alt dette ligger på forsiden på stabak.no. Men du verden som vi gleder oss til å åpne opp for alle en vakker, blaa dag, sier Jon Tunold.

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: