Simen Lillevik - Nikolaj Kirk (Thomas Vold '64), Nicolas Pignatel Jenssen, Jie Sun, Peder Vogt - Christopher Hurleen (Lars Petter Hotvedt '84), Kristoffer Askildsen, Magnus Lundal (Henrik Solheim Ruud '74), Herman Geelmuyden, Youness Mokhtar (Raymond Gyasi '59) - Oscar Aga

Youness Mokhtar '39
Markus Karlsbakk '50
Ola Aga Ljoså '68
Kristoffer Hay '82

Det var et spennende, og naturligvis ganske ungt Stabæk 2-lag som dro til Nordvestlandet for å spille årets første seriekamp på Color Line stadion. Med et soleklart favorittstempel tok de unge Blaa overtaket i første omgang, og produserte flere fine muligheter og fint spill.

Uttellingen kom til slutt etter litt over en halvtime, da Kristoffer Askildsen fikk pannebrasken på en corner. Den gikk på tvers forbi Aalesundskeeper Omenås og i mål.

Til 2. omgang satte imidlertid hjemmelaget inn en av Aalesunds store stjerner, senegaleseren Papa Habib Gueye, som kun fikk et kvarter i A-lagskampen på lørdag. Det ble en merkbar forskjell, og etter kun et kvarter på banen dro han seg forbi både keeper Lillevik og to forsvarsspillere få meter fra mål. Han slo ballen på tvers til lokalhelten Vetle Fiskerstrand, som hadde få problemer med å sette ballen i bortimot åpent mål.

Neste hjemmekamp: Stabæk vs Bodø/Glimt. Billetter >>

Deretter gikk kampen over i en jevnere periode, med store sjanser begge veier. Stabæks unggutter trakk imidlertid det lengste strået, da Raymond Gyasi slo et godt innlegg inn til Christopher Hurleen. Beinet til Christopher var noen centimeter lengre enn den oransje forsvareren som fulgte ham. 2-1, og sett bort fra en ålreit mulighet til nevnte Gueye, kunne Stabæk ri inn seieren. Dermed har begge Stabæks seniorlag tatt tre poeng denne runden.

Publisert: 15.04.2019
Skrevet av: Kenneth K. Haug / Foto: Kristian Bjerke