Melissa Bjånesøy er med videre

TOPPSERIEN 2019: En viktig og hyggelig signering ble gjort av Stabæk Fotball Kvinner tirsdag kveld, angrepsspiller Melissa Bjånesøy er med videre.

Annonse:

Bergenseren født i Chicago, kom til Stabæk i 2014, har bokført 40 mål for klubben i Toppserien. Tirsdag kveld signerte Melissa Bjånesøy ny kontrakt med Stabæk Fotball Kvinner.

Melissa var også med i Norges landslagstropp, da turen gikk til Japan og årets siste samling, i begynnelsen av november. Fra tidligere har hun 21 kamper for A-landslaget, og scoret fire mål.

Gratulerer så mye med signeringen. Hva gjør at du velger å bli med Chixa videre?

Jeg trives utrolig godt her. Har vokst enormt mye både som fotballspiller og person siden jeg kom hit, og føler at jeg har muligheten til å fortsette å gjøre det.

Du har hatt interesse fra andre klubber, men likevel velger du å forlenge med Stabæk - hva er spesielt med klubben på Nadderud?

- Det er noe med tilhørigheten og følelsen man får for klubben. Det er ikke så vanlig med bergensere i Bærum har jeg skjønt, men i Stabæk er det plass til alle, uansett. Samtidig er det en holdning her til å gjøre det beste ut i fra de forutsetningene man har, og det er en holdning man lærer og vokser veldig mye av.

Hvordan skal Chixa løfte seg fra årets 8. plass? Hvilke forventninger har du til Toppserien 2019?

Vi ønsker oss jo gjerne en noe bredere tropp, men det gjør vel alle Østlands-lagene... Vi må i alle fall være dyktige i treningsarbeidet for å holde oss i form og unngå skader. Klarer vi å utnytte rutinen i stallen, og også fylle på litt, så er det også en gjeng unge talenter her som har fått et år på baken allerede. Jeg håper vi klarer å dra med oss litt lærdom fra i fjor, fortsette å utvikle spillerne og laget, og sammen skape gode øyeblikk. Så får vi telle opp til slutt.

Kan du beskrive deg selv som spiller?

Vanskelig spørsmål, usikker på om det er en god ting eller ikke! Hardtarbeidende og smart, vil jeg kanskje si. Løper mye og evner å bidra defensivt, samtidig som jeg flytter mye på meg og gjør det vanskelig for motstander å plukke meg opp. Absolutt ikke den som briljerer mest teknisk, men dukker opp overalt og lukter muligheter hele tiden. Kan sikkert oppleves som en hissigpropp innimellom, men holder på å lære meg å bruke det engasjementet best mulig!

Du har fått lov til å velge nytt draktnummer før sesongen 2019. Har du lyst til å avsløre hvilket nummer det er og hvorfor akkurat dét nummeret?

- Jeg har spilt med nummer 17 i ti år, men noen ganger så må man begynne på nye kapitler. Jeg satt ved siden av Trine Rønning i garderoben i fire år, og vet hva hun sto for og leverte med nummer 7, så jeg spurte henne om jeg kunne få ta det nå. Og når hun sa "bær den med stolthet", da gleder jeg meg til å gjøre det!

Sportslig leder:
- Setter standarden for de unge

Vi tok også en prat med sportslig leder Richard Jansen tirsdag kveld for å få en reaksjon på signeringen:

- Vi er superhappy for å ha med Bjånesøy videre. Hun er en kontinuitetsbærer i laget og er viktig både på og utenfor banen.

Med Melissas prestasjoner og at hun er tilbake på landslaget, hvordan har prosessen vært frem til signering?

- Det har vært mange klubber som har ønsket å hente Melissa og vi er derfor ekstra fornøyd med at hun valgte å forlenge med oss. Nå som vi har en litt yngre stall enn tidligere, er vi helt avhengig av spillere som Melissa, som setter standarden for de unge, både når det gjelder treningsdisiplin og holdninger generelt.

Melissa Bjånesøy

  • Født: 18. april 1992

  • Drakt nr: 7

  • Posisjon: Angrep

  • Tidligere klubber: Lyngbø, Sandviken

Annonse fra Eliteserien: