U17-gutta med seier over Sverige

Alle av Stabæks tre gutter var involvert i 2-1 seieren over söta bror i dag. Oscar Aga skaffet det avgjørende frisparket (bildet).

Annonse:

Rusten startet og ble skadet

Norge startet med Martin Helmer Rusten i backfireren, mens Oscar Aga og Kristoffer Askildsen fikk sjansen fra benken i andre omgang.

Svenskene startet kampen med et pang og det sto 0-1 allerede etter fire minutter. Etter den tidlige scoringen kom Norge mer inn i kampen og begynte å produsere noen sjanser. På et frispark i det 33. minutt stuper Martin Helmer Rusten frem og blir liggende. Han kommer seg på bena igjen, men makter ikke å fortsette og blir byttet ut noen minutter senere. Han har fått tre brudd i ansiktet og er ute resten av EM.

Utlignet rett før pause

De norske guttene fikk bedre tak på svenskene etter hvert som kampen gikk og fikk betaling rett før pause da kaptein Thomas Rekdal klinket ballen i mål fra 16 meter. Lagene gikk i garderoben på stillingen 1-1.

Aga fikset avgjørende frispark

Kampen fortsatte i samme spor etter pausen og Norge hadde mesteparten av spillet. I det 64. minutt kom Stabækspissen, Oscar Aga, inn og etter noen gode involveringer  får han ballen med seg og blir felt, rett utenfor 16-meteren. Frisparket blir tatt av kapteinen, som setter ballen kontant ned i det høyre hjørnet. Hans andre for dagen.

Svensk sluttspurt

Kristoffer Askildsen kommer inn etter 75 minutter og får derfor ikke mye tid til å vise seg frem, da U17-kampene kun varer i 80 minutter. Siste del av omgangen begynner svenskene å legge mye press på det norske forsvaret. Det blir noen farlige sjanser, men guttene holder ut og kampen avsluttes på stillingen 2-1 til Norge.

Topper gruppen

Norge leder gruppe B med sine 4 poeng. Sverige innehar for øyeblikket andreplassen, men kan bli forbigått av Portugal om de skulle vinne sin kamp mot Slovenia senere i dag.

Du kan se kampene på fotball.no. Neste match spilles torsdag 14:00 mot Slovenia.