Surt poengtap med ti mann: – Kan ikke ta gutta på innsatsen

Kampen hadde det meste, men det som manglet var tre poeng til Stabæk.

1. omgang

Stabæk knallet til før klokka hadde tikket forbi det første minuttet på kampuret. På et tidlig frispark traff Krogstad stolpen, og returen gikk rett i keeper og ut i feltet. Den løse ballen fikk Bryne plukket opp og klarert.

Hjemmelaget ga seg ikke der, og hadde farlig innlegg fra Ottesen som ble klarert, og innleggsforsøk fra Lange ble blokkert til corner, før fire minutter var spilt. Corneren fikk Gift en fot på, men det skuddforsøket ble også blokkert. Etter seks minutter hadde Gift nytt skuddforsøk etter å ha blitt spilt fram av Krogstad, men Bryne klarte igjen på mirakuløst vis å stenge målet.

Etter 12 minutter var det utrolig at det ikke ble scoring, etter et langt innlegg fra Næss som nådde en helt fri Pedersen på ca. 11-meteren, og headingen gikk rett i Gift, og i stolpen. Stabæk hadde i prinsippet beleiret banehalvdelen til Bryne det førset kvarteret. Og før vi bikket 16 minutter spilte Krogstad fram Azemi på høyresiden, og sistnevnte fyrte av et skudd, via en forsvarer og til corner.

Brynes første avslutning skulle komme først etter 18 minutter. Et innlegg slått mot motsatt stolpe, mens headingen gikk til side for mål. Det hadde vært et ran om Bryne hadde scoret der.

Stabæk fortsatte å skape muligheter. På innlegg fra Lange headet Hammy ballen ned i bakken slik at den fikk en dupp og strøk stolpen på yttersiden.

Største sjansen for gjestene kom etter 28 minutter, da Dybevik fyrte av fra ca. 20 meter, som Sandberg klarerte mesterlig til corner.

Ti minutter før pause fikk Fitim Azemi blokkert et pasningsspill i Brynes bakre ledd, og den løse ballen plukket Gift og tok løpeturen, men skuddforsøket gikk dessverre over mål.

Stabæk hadde sjansebonanza på tampen av førsteomgangen, og ikke minst to situasjoner hvor de fleste på Nadderud ropte på straffespark – til døve ører fra dagens kampleder. Hammy hadde et hardt skudd fra venstre som gikk via Bryne-forsvarer og til corner. Gift hadde et skudd fra rundt 14 meter, men dessverre traff skuddet ryggen til Azemi.

Så hadde Stabæk sjanse til tidenes kontring i det klokken viste 45 minutter, men dommeren lot ikke sjansen gå og blåste av til pause. Det endte med 0-0 til pause. Smått utrolig at Stabæk ikke hadde scoret ennå i kampen.

2. omgang

2. omgangen åpnet med Stabæk-dominanse. Hammy var svært nære på skudd fra halvdistanse, men via Bryne-spiller og ut. Corneren traff Gift, men sistnevnte fikk ikke presset headingen under tverrliggeren. Det var store protester fra Stabæk i forkant av corneren da Edwards ble taklet og assistentdommer signaliserte for frispark, men dommeren var ikke enig med verken sin kollega eller Stabæk-protestene.

Ny stor sjanse for Stabæk da Thor Lange slo en hard pasning langs bakken til motsatt side hvor Hammy fyrte av fra ca. 22 meter. Skudd gikk like til side for Brynes mål. Hammy skulle også ordne den forløsende pasningen.

1-0

Hammy fikk spilt fram Gift i rom, og fra høyre slo sistnevnte en perfekt pasning til Azemi. Azemis skudd gikk i målvakten og ut i returrommet, og der ventet selvfølgelig Krogstad og på akrobatisk vis fikk han dyttet ballen i mål. 58 minutter og vi ledet endelig! Og scoringen ga mer sjanser! For Hammy fyrte av igjen, men Bryne fikk ballen peilet over tverrliggeren. Corneren traff Pedersen perfekt, men Bryne-keeperen hadde dagen, og fikk reddet på ren refleks.

Rødt kort

Så skulle store gleden fort snu til sjokk da Curtis Edwards ble utvist etter direkte rødt kort. 27 minutter igjen av andreomgangen, og Stabæk skulle kjempe med ti mot elleve resten av kampen. Bryne utnyttet overtallet, og fikk tidlig satt inn et skudd direkte på Sandberg. Vår superkeeper hadde ingen problemer med å fange ballen. Det tok ikke mange minuttene før Bryne hadde ny avslutning rett på Sandberg.

1-1

Det skulle bli mange omdiskuterte situasjoner, men ikke mye som akkurat gikk Stabæk sin vei i de tilfellene. Det samme gjaldt da Bryne fikk corner på noe tv-bildene viste Stabæk ikke var i nærheten av å touche. Og selvfølgelig skulle corneren gi utligningsmål for Bryne. Det ble som et slag under beltestedet for alle med et Stabæk-hjerte.

2-1

Men vi ga ikke opp, og da Gift stod alene i bakrom, med ballen, hadde han absolutt INGEN problemer med å plassere ballen bak Bryne-målvakten! For en snuoperasjon, direkte etter kalddusjene!

2-2

Likevel, det ble fort en kalddusj igjen. Bryne på kontring, og fra skrå vinkel, ca. 18 meter klarte Brynes Grønli å finne åpning i Stabæks mål, og vi var like langt med 2-2.

Kampen bølget i sluttminuttene, men det ble aldri flere scoringer i kampen eller til Stabæk.