Velkommen inn på brakka

Det siste halvannet året har kontakten mellom oss som jobber i klubben og dere som er våre nærmeste allierte - supportere og publikum - vært minimal. I tiden fremover tar vi turen innom samtlige kontorer for en "bli bedre kjent" prat. Første stopp; daglig leder Jon Tunolds krypinn.

Annonse:

Når det gjelder størrelse på kontorene er det full likestilling på brakka - alle er like små. 

- Det holder fint, jeg konsentrerer meg vel så godt her med all aktiviteten rundt omkring, som på et stille hjemmekontor. Det blir en vane - en god vane, sier Jon.

Et spørsmål Jon ofte får på denne tiden av året er hva han egentlig driver med om vinteren, mellom sesonger.

- Det er faktisk den aller travleste tiden, med få muligheter til å slenge beina på skrivebordet og ta seg en lur, sier Jon, som vel kan sies å ha uvanlig varierte og omfattende arbeidsoppgaver.

Tillit krever ansvar

- Som daglig leder kreves det at jeg har totaloversikten. Det innebærer blant annet personalansvar for drøyt hundre ansatte, samt budsjettansvar for samtlige deler av klubben - bredde, akademi, gatelag, a-lag damer og a-lag herrer.  Så jeg er godt involvert i samtlige av klubbens aktiviteter. Og Stabæk fotball er  i stadig vekst, ikke minst vokser bredde- og jentefotballen i rekordfart. Det er selvfølgelig bare positivt og gledelig at så mange barn og unge ønsker å knytte seg til klubben vår. 

Jon Tunold trekker pusten og titter ut av vinduet sitt på en grønn matte og tomme tribuner. De siste 18 månedene har nok fått de aller fleste til å sette pris på våre "normale" arbeidsdager- og oppgaver.

- Jeg setter nok enda større pris på hverdagene etter nedstengningen. Jeg har fått tillit til å forvalte noe på vegne av mange, og det ansvaret tar jeg på dypeste alvor.

Prosjekt ny stadion

Det siste året har Jon brukt mye tid på en svært etterlengtet, ny stadion. 

- Dialogen med kommunen og våre politikere har vært tett og god gjennom mange år. Den lange prosessen har bydd på både på opp- og nedturer, men jeg må si at bråstoppen i  prosjektet i mars i år er et av de tøffeste slag i mitt yrkesliv. Vi mener at saken var veldig grundig behandlet og at det var enighet rundt plassering og omfang. Når saken endret karakter de to siste dagene før den skulle besluttes i kommunestyre-møtet, må jeg innrømme at det var noen svært tunge dager. Men vi har ikke noe annet valg enn å akseptere den politiske beslutningen og stå på videre. Det må til for at Bærums befolkning skal kunne besøke en stadion med en standard som er kommunen og toppfotballen verdig. Det er politisk enighet om at det skal bygges en ny stadion på Nadderud, og jeg vil tro at våre folkevalgte vil stå ved den beslutningen når saken kommer opp i oktober.

Exit Telenor Arena

Jons arbeidsdager består for øvrig også av styremøter, rapportering, overgangsmarkeder, forhandlinger, kontraktskriving,  media-håndtering og en mengde små og store forespørsler som skal følges opp og besvares.

- Jeg har fulgt klubben tett siden tidlig på nitti-tallet, og nå har altså det som startet som en hobby for andre gang gått over til å bli jobb. Min første periode i klubben var preget av mye usikkerhet om vi fikk bli værende på Telenor Arena eller måtte flytte tilbake til Nadderud. Det var en ekstremt hektisk periode og når beslutningen om at vi måtte flytte ut av Telenor Arena ble fattet falt mye av det økonomiske grunnlaget for klubben bort. På det tidspunktet var mange av oss ganske kjørt og jeg mente det var riktig å få inn nye fjes som hadde overskudd og motivasjon til å bygge klubben på nytt, sier Jon.

Runde to

Etter rundt tre år i annen bransje dukket Stabæk for andre gang opp som en mulig arbeidsgiver for Jon Tunold.

- Jeg fikk en henvendelse fra klubben, ja, med ønske om at jeg skulle tilbake som daglig leder. Etter en lengre tankeprosess bestemte jeg meg for at dette var noe jeg ønsket. I første omgang var intensjonen fra min side at jeg skulle bidra en sesong mens man lette etter en mer permanent løsning. Men jeg trives såpass godt i denne klubben og derfor sitter jeg fortsatt i samme stolen 5 ½ år senere. Arbeidsdagene mine er lange - jeg bruker nok i 60-70 timer i uken på klubben - og det går stort sett greit fordi jobben gir meg så mye positivt tilbake. Både av energi og glede. Det er utrolig morsomt å få jobbe med fotball, og veldig spennende å jobbe i et toppmiljø. 

- Det gjør ordentlig vondt

2021 har utviklet seg til å bli et i overkant spennende år for alle  med ett blaatt hjerte. Det er mye frustrasjon både blant spillere og støtteapparat, blant supportere og publikum, og selvfølgelig også i administrasjonen. Tabellsituasjonen for begge våre A-lag preger også Jons arbeidsdager.

- Jeg forstår selvfølgelig frustrasjonen som supporterne våre kjenner nå. Jeg ønsker å kommunisere med alle som er involvert i Stabæk Fotball, og jeg forsøker å svare på alt jeg får av henvendelser rundt klubben vår. Selvfølgelig er denne delen av jobben vesentlig tyngre i nedgangstider. Og bare så det er sagt; jeg kjenner veldig på de samme følelsene som supporterne våre ytrer. Det gjør ordentlig vondt når vi går på tap etter tap, jeg kjenner jo også veldig godt konsekvensene dette kan få for klubben. 

Medgang og motgang

Jon har fått erfare både medgang og motgang i løpet av sine to perioder i klubben.

- I min første periode som daglig leder tok det vel nesten et år før jeg virkelig forsto hvor mye fotballen betyr for veldig mange ulike grupper mennesker. Det er vel lite som engasjerer så mange som nettopp denne idretten. På godt og vondt.

Han føler både med og på hva som rører seg hos frustrerte blaa, når klubben i deres hjerter ikke er i nærheten av å levere det som kan forventes.

- Jeg innrømmer gjerne at det er dager hvor jeg ikke har veldig lyst til å rusle rundt på Bekkestua i klubbtøy. I motgang blir det selvfølgelig en del negativitet, med illsinte og til tider hatefulle henvendelser. Det må jeg tåle. Jeg føler for øvrig veldig med spillerne våre - unge gutter og jenter - som virkelig får kjenne på supporternes frustrasjon. Det må være tøft.

Mer enn fotball

Jon Tunold har fokus på at klubben skal bety mer enn "bare" fotball.

- Fotball er selvfølgelig aldri noe "bare" for oss som elsker både selve sporten og alt rundt den. Men det å bruke kraften fotballen har til å bidra til at flest mulig får en litt bedre hverdag, det er en vesentlig drivkraft for meg i denne jobben. Samfunns-engasjement, som i Stabæk ligger under fanen Del Drømmen, er en viktig del av klubbens DNA. Det å stå sammen som en blaa familie er noe som har vært et kjennetegn for denne klubben siden tidenes morgen. Alltid. Uansett er et slagord som ligger dypt forankret og det er i motgang vi virkelig viser hva som bor i hver enkelt av oss. Det betyr selvfølgelig ikke at vi ikke kan være misfornøyde til tider og stille oss kritiske til det som skjer i og med klubben, det er vi nok alle iblant. Men vi klarer bare å komme ut av vanskelig situasjoner hvis vi drar i samme retning. Vi har klart det før. Og de som vet, de vet!

Beste Stabæk-minne:  Siste seriekamp på Nadderud i 2008 hvor vi vant 6-2 over Vålerengen Idrettsforening og sikret seriegull -  tett fulgt av sluttdrama mot Jerv i kvalifiseringskampen i 2016.

Verste Stabæk-minne: 0-7 tapet for Lillestrøm på Telenor Arena i første serierunde i 2011.

Jon Tunold

  • Tittel: Daglig leder. Født: 02.09.1966 i Oslo. Oppvokst på Hosle og Lysaker/Stabekk. Ansatt i Stabæk: 2010-2012 og 2016- d.d. Tidligere arbeidserfaring: -    Salgssjef og markedssjef i legemiddelbransjen -    Ulike lederstillinger i Aleris Helse og Stamina Group (Privat helsevesen og treningssentre).

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: