Velkommen inn til Rade

Vår uunnværlige vaktmester og tusenkunstner Rade Jovanovic har hele stadion som sin arbeidsplass, og er en fantastisk ressurs for alle i klubben. Han får sjelden tid til å synke ned i sin slitne sofa innerst i maskinrommet, men trives utmerket allikevel.

Annonse:

I 2011 var 21 år gamle Rade Jovanovic egentlig riktig så fornøyd med livet i sin hjemby Arilje, som ligger sørvest i Serbia. Men han kjente litt på en rastløshet.

- Jeg gjorde det, ja, selv om jeg hadde en godt betalt jobb, gode venner og stor familie. Jeg trivdes med livet mitt men fikk mer og mer lyst til å prøve noe nytt, sier Rade med et godt smil.

- Har ikke angret en dag!

At "noe nytt" ble flytting til Norge var ikke helt tilfeldig. Stabæks kommende vaktmester og handyman hadde allerede en onkel og to halvt norske fettere i landet vårt, og det de kunne fortelle om livet her skremte definitivt ikke Rade.

- Tvert i mot - og jeg har ikke angret en dag! Jeg blir i Norge - og jeg blir i Stabæk fotball, så lenge dere vil ha meg, sier Rade bestemt.

Dette er usedvanlig gode nyheter for alle oss han har reddet ut av frustrerende, irriterende og tilsynelatende uløselige praktiske og tekniske problemer de siste årene. Når han i tillegg har et usedvanlig godt humør og en velutviklet humoristisk sans, kan det knapt bli bedre.

Savner ikke byggebransjen

- Det er virkelig morsomt å jobbe i denne klubben. Jeg kom hit høsten 2017, ganske tilfeldig egentlig, fikk tilbud om jobbintervju, fikk jobben, og her er jeg fremdeles - heldigvis!

Rade kom fra seks år i byggebransjen som flislegger. Han savner ikke det nevneverdig.

- Nei ikke et øyeblikk! Det er så godt å jobbe her i Stabæk.

Stabæk v.s Røde Stjerne

Rade har som vi skjønner blitt veldig glad i klubben sin, og ønsker den alt godt - bortsett fra hvis A-laget vårt skal opp mot Røde Stjerne en dag.

- Au, au - det blir vanskelig! Får håpe jeg slipper akkurat den opplevelsen, sier han og ler.

For øvrig trives Rade godt med å bo på Blommenholm, med ganske kort og køfri vei til jobb.

- Jeg er på stadion fra 07.00 hver morgen, og det er alltid nok å ordne, rydde, reparere og fikse. Jeg har vært handy-man hele livet og jeg elsker det!

Tøff jobb om vinteren

Når det er sagt gleder vår handy-man seg veldig til ny stadion er på plass.

- Det er mye som skrangler rundt her, og som må repareres om og om igjen på grunn av slitasje og elde. Og verst er det om vinteren når alt fryser. Men, jobbene må gjøres uansett, og jeg har veldig gode kolleger overalt, så da går det greit.

Dedikert fluefisker

Storfisker - to i ett kast!
Storfisker - to i ett kast!

Når Rade ikke løser uoverkommelige oppgaver og problemer på og rundt stadion, tar han mer enn gjerne turen til Glommas grønne bredder.

- Jeg elsker å fiske. Og det er ferskvannsfiske med flue som gjelder for meg.

Da blir det muligens noen deilige fiskemiddager ut av denne hyggelig hobbyen?

- Nei nei, sier Rade og ler. - Jeg får alltid fisk men slipper ut alle sammen igjen. Og jeg fisker aldri alene - det er jo meningsløst å få storfisk på kroken hvis ingen andre ser det!

 

Annonse fra Obos-ligaen: