Velkommen inn til Trine og Synnøve

De har vært en del av klubben i til sammen 26 år, våre to fantastiske stayere som utgjør økonomi-avdelingen. Økonomi og regnskap kan jo høres ganske tørt og kjedelig ut, men for Trine og Synnøve er det nok heller slik at de i perioder har drømt om å kunne få kjede seg bare bitte litte grann, i hvert fall.

Annonse:

De havnet litt tilfeldig i Stabæk Fotball, begge to - økonomisjef Trine Bell i 2006, og  lønnsansvarlig Synnøve Olberg i 2010. Trine skulle egentlig bare bistå litt med et årsoppgjør - nå har hun vel levert 15 slike. Og Synnøve ble med på lasset tilbake til Nadderud da Telenor Arena-boblen sprakk.

Begge har de utvilsomt vært med både i tynt og tykt - og i den rekkefølgen, ja. Eller sagt med våre egne ord; Alltid.Uansett

Exit Telenor Arena

Trine stod virkelig midt i det da vi måtte ut av TA og tilbake til Nadderud.

- Kortversjonen er at det var en veldig kaotisk periode, og  vi måtte pakke ned store, hårete drømmer og flytte tilbake til brakkelivet på Nadderud, sier Trine om sine mest turbulente år i klubben.

Synnøve jobbet på denne tiden med regnskap for GlaxosmithKline, og mistet jobben grunnet outsourcing. Da fikk hun en telefon fra Stabæk Fotball med spørsmål om hun kunne tenke seg å lære seg lønn og jobbe for klubben. Heldigvis svarte Synnøve med et stort "JA!",  og ble med på flyttelass til Nadderud.

Ingen tvil om at de to herlige damene har vært ute noen vinternetter i klubbens tjeneste - og ikke misforstå her! Men hverdagen i 2021 er en helt annen enn for et drøyt ti-år siden.

Generøse støttespillere - og reddende flomlys

Trine Bell
Trine Bell

- Vi skal på ingen måte dra igjennom alt som skjedde den gang, men det beskriver vel godt situasjonen at 90 prosent av min tid gikk med til å prioritere hvilke regninger som skulle betales først. Likviditeten var elendig, og vi hadde ikke greid oss gjennom denne tiden uten generøse og trofaste støttespillere.

Trine rister litt på hodet når hun tenker tilbake på kaoset - og ikke minst på hvor kreative vi mennesker kan bli når det drar seg ordentlig til.

- Vi var tilbake på Nadderud, og kassa var helt tom. På leting etter nok penger til å betale neste lønning gravde vi dypt. Fantes det noe vi eide som kunne selges eller skaffe oss et lån? Det var da jeg fant ut at klubben eide flomlysene - hurra! Alt annet eide kommunen. Vi solgte flomlysene i tolvte time, og klarte også den måneden!

Fokus på lønnsom drift

De siste årene har heldigvis vært mer forutsigbare.

- Det er utrolig deilig å kunne fokusere på lønnsom drift i stedet for å bruke all tid på å finne måter å betale regninger på, sier Trine.

- Mitt ansvar er først og fremst å «telle penger» og holde oversikt over inntekter og utgifter - bidra til at lederne har økonomisk grunnlag til å ta de rette valgene. Jeg lager rapporter til styret, forbund og myndigheter, sørger for at nye spillere får riktig skattekort, bistår kollegaer når kaffemaskin eller printer kræsjer, samt "passer på" kioskene. 

Regnskap og sjelesorg

Synnøve Olberg
Synnøve Olberg

Synnøves arbeidsdag er nok langt mer variert enn det man kanskje skulle tro.

- Jeg er på jobb  07.00, tømmer postkassen, renser kaffemaskinen og svarer på mailer. Så går det jo i å sende ut fakturaer til godkjenning, betalinger, reiseregninger, lønn, avstemminger og alt som har med regnskap å gjøre. I tillegg er det en del sykemeldinger og oppfølging som ligger hos meg, sier Synnøve.

Dette er jo kjente og forventede oppgaver for en som jobber med regnskap. Det som kanskje ikke er like opplagt er tiden hun bruker på å være et medmenneske. Tålmodigheten og omsorgen Synnøve viser for de som trenger det aller mest er fantastisk. Det er ikke bare bare å være ung og fersk fotballspiller, som kanskje har flyttet hjemmefra for første gang, og i tillegg til et fremmed land med et fremmed språk. Da er det godt å kunne ta en time-out på besøksstolen til Synnøve.

- Jeg er jo veldig glad i å ha kontakt med både ansatte og spillere, og hjelper gladelig til med det lille utenom. Alt fra ting som må fikses, eller at noen trenger å tømme sjela litt. Det er en fin måte å bli kjent med folk på, og det gir meg masse, sier Synnøve. 

Brakkepoteter

Trine er heller ikke ukjent med å bidra langt utover stillingsinstruksen.

- Her på Brakka er vi alle poteter og trår til der det er behov – det er det som gjør miljøet så unikt og at ingen dag er lik. Norsk byråkrati kan være vanskelig nok for oss innfødte, med mange lover og regler, så jeg bidrar som best jeg kan og med glede med alt fra husleiekontrakter til "praktisk info" generelt. Og jeg må si jeg har hatt stor glede av å kunne bistå tidligere gatelagsspillere med å få orden i papirer og tall.

Det er jo bare nydelig at de to, Trine og Synnøve, som driver med noe så beinhardt og tørt - for oss uinnvidde, i hvert fall - som regnskap og økonomi, i tillegg er selve hjertet på brakka. Og begge blir de like lei seg når vi mister trofaste spillere eller gode kolleger - uansett årsak.

Beste og verste Stabæk-minne

Trines beste Stabæk-minne: Utallige herlige øyeblikk, men jeg går helt i surr med når og hvor. Så det beste av alt for meg er nok at jeg ble henta inn i Stabæk den gang og har fått være med på alt dette. Etter å ha jobbet 20 år med revisjon og så få jobbe i denne herlige klubben. Fantastisk!

Trines verste Stabæk-minne: - Kræsjlandingen på Telenor Arena allerede våren 2009, og de tøffe prosessene som fulgte for å overleve rent økonomisk. Returen til Nadderud, som raka fant og med nedrykk.

Synnøves Beste Stabæk-minne: Kvalik-kampen mot Jerv i 2016 - for en ellevill kveld!!

Synnøves verste Stabæk-minne: 2012-2013 - med økokrim i korridorene, flytting fra TA og så nedrykk.

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: