Vi bygger klasserom i Kongo etter rørende Spleis-støtte: – Full jubel

Stabæk Fotball og Mushaga Bakenga startet i vår en Spleis for å samle inn penger til barn i humanitær krise i Bakenga-familiens hjemland.

Annonse:

Nå harSpleisen nådd målet på 200.000 kroner og vi kan sette igang byggingen av to nye klasserom på College Namugunga i Nyangezi i DR Kongo.

– Det er helt nydelig. Jeg er supertakknemlig. Jeg er rørt og nesten tom for ord. Det viser at Stabæk-familien og mange andre bryr seg og vil bidra. De pengene kommer godt med. Jeg snakket med skolen i går og det var full jubel. Det er veldig trangt på skolen nå så de to klasserommene hjelper veldig, sier Bakenga om støtten som har kommet til prosjektet.

– Det betyr alt. Vi bidrar med det vi kan, men å få hjelp fra så mange folk betyr alt. Vi er utrolig takknemlige. Det var en liten drøm om å nå de 200.000 og nå har vi klart det. Det hjelper også utrolig mye å få noen faste givere. Det er ikke mye penger som skal til for at ett barn kan få mat og skolegang. Så dette er fantastisk.

I nær fremtid vil Spleisen avsluttes, og pengene vil gå uavkortet til Bakenga-familiens stiftelse Jabez Verden, som vil iverksette arbeidet med å bygge to nye klasserom.

Hør hele intervjuet med en takknemlig Bakenga her:

Se Mush fortelle om bakgrunnen for Spleisen her:

Vi kommer tilbake med mer om prosjektet underveis. 

Spleisen og mer informasjon finner du her

Annonse fra Eliteserien: