Vi minnes Tor-Marius Gromstad

Ti år har gått, men han er fremdeles med oss i minnet.

Annonse:

Tor-Marius Gromstad (født 8. juli 1989) var en ung forsvarsspiller som kom til Stabæk fra Arendal i 2007. Hans debut for A-laget kom i NM-kampen mot Fram Larvik 4. juni 2008 (Kilde: stb.guru).

Det var i 2010 at hans karriere på A-laget virkelig skulle blomstre. Det ble 43 kamper for A-laget (serie og cup) for Gromstad, før han gikk bort 12. mai 2012 – bare 22 år gammel.

Stabæks 16. mai-kamp mot Vålerenga ble utsatt, men Klanen brukte dagen til å reise inn til Bærum og Nadderud, for å legge blomster ved minnesplassen til Gromstad. På alle kamparenaer i Eliteserien denne dagen ble det holdt ett minutts stillhet. Det var et blomsterhav ved minnesmerket, og det var helt tydelig hvor mye Tor-Marius hadde preget oss mens han levde, både i og utenfor klubben. På 17. mai ble minnesplassen flyttet til Bekkestua og fikk æresplass ved ruten til Blomstertoget.

303459_10150803789176035_1749678224_n.jpeg
Minnesplassen som ble satt opp som et samlingspunkt for pårørende. (Foto: Petter Harsem)

– Tenkte mest på hva han kunne gjøre for andre

–  Tor-Marius ble bare 22 år, men han rakk å sette store spor etter seg i Stabæk fotball. Vi vil alltid huske Tor-Marius som en mann med sterke holdninger, en du kunne stole på, en som gikk foran og som gjorde det lille ekstra, forteller Petter Belsvik.

Petter Belsvik fulgte han tett og hadde rollen som A-lagstrener siste sesongen til Gromstad. Han minnes Tor-Marius som om det var i går de snakket sammen.

– Jeg fikk gleden av å bli kjent med Tor-Marius fra 2008 da han som ung spiller ble en del av de unge fremadstormende talentene i klubben. Tor Marius hadde karakter, han var alltid behjelpelig, positiv og tenkte mest på hva han kunne gjøre for andre. Jeg vil alltid huske de gode samtalene vi hadde i sammen da våre veier møttes igjen i Stabæk nå i 2012. For alle vi som fikk gleden av å bli kjent med deg vil jeg takke deg for den du var, avslutter Belsvik.

– Det mest omtenksomme menneske jeg har møtt

Tilbake i perioden 2010 og 2011 var Jon Tunold daglig leder i Stabæk, og fikk dermed fulgt Gromstad tett i hans aktive periode på A-laget til bærumslaget.

– Jeg hadde gleden av å bli kjent med Tor-Marius den perioden han var spiller i klubben og minnes han som noe av det mest omtenksomme menneske jeg har møtt. Han var alltid positiv, brydde seg om folkene rundt seg og et viktig forbilde for sine lagkamerater og de yngre spillerne i klubben. Egenskapene til Tor-Marius som menneske, gjorde at vi så på han som en fremtidig kaptein i klubben vår. Det er svært trist at han skulle forlate oss i så ung alder, forteller Jon Tunold.

– Noe mer enn bare en medspiller

Thor Lange, vår hjemvendte forsvarsback, var bare juniorspiller i Stabæk da han ble kjent med Tor-Marius Gromstad for første gang. De fikk ikke noen førstelagskamper sammen, men det ble noen kamper sammen på rekruttlaget, og ikke minst tur til La Manga.

– Jeg var 16 år, og ble invitert med A-laget til La Manga i 2010. Tor-Marius var den av A-spillerne som inkluderte oss inn i troppen selv om vi var nye og unge, han gjorde det enklere for oss å være en del av gruppen. Han var en type som var noe mer enn bare en medspiller. For eksempel på La Manga så dro Tor-Marius i gang øvelseskjøring med meg. Selv om det ikke var planlagt så ble det en del av opplegget på vei til og fra trening. Ene dagen måtte jeg trene bakkestart, en annen dag var det lukeparkering – jeg slapp ikke unna. Tor-Marius var et forbilde for meg, og jeg er takknemlig for at jeg ble kjent med ham, minnes Thor Lange.

457638_10150806362516035_1150660905_o.jpeg
Blomstertoget foran Tor-Marius Gromstads hedersplass i 2012.

Hvert år, siden 2012, har tidligere Stabæk-spiller Mix (Mikkel Morgenstjerne Mix Diskerud) lagt ut en hilsen på Facebook til sin barndomsvenn Gromstad:

Tor Marius var den som lærte oss andre å stå oppreist,
som ikke sluttet å dele når det ikke var nok til alle.
Det var han vi gikk til når vi trengte en som kunne holde kjeft,
en som med sin varme humor tok deg på alvor,
og ikke slapp deg før en løsning var valgt.

Hvis Tor Marius bad deg gjøre noe, kunne du ikke si nei,
fordi vi visste at det var rett og alt som lå bak var uegoistisk.
Han var den kloke hærsjefen jeg kunne følge i tykt og tynt.
Moralsk, i livet, var min kjære venn den jeg gjerne ville være.
Derfor vil jeg aldri forstå hva som skjedde nå.
Jeg kan ikke forstå at det ble mørkt --der som lyset kom fra.

Vi planla ferien vår bare 4 dager før det ble mørkt,
Vi hadde jo avtalt hvordan vi kunne bli gamle sammen,
Det bare måtte jo bli bra, med en humor og apetitt som din
Du er elsket Tor. Av alle. Du har gjort oss til bedre mennesker
Kanskje får jeg aldri spilt med deg igjen.
For dit du skal er førsteellever'n nesten uoppnåelig
Men jeg skal forsøke leve livet så jeg i det minste kvalifiserer i troppen din (og kan kle meg i den samme drakta).

Vi kan ikke leve livet ditt nå,
Men vi skal ta vare på alle delene vi finner, og bære lyset ditt helt til fløyta går.
Takk til familien din som formet deg.
Takk til de som hentet deg til Stabæk,
Og på forhånd takk til drømmelaget, et sted over skyene hvor himmelen alltid er blaa.
Ta vare på min umistelige venn.

På hjemmekamp nærmest til 12. mai har Stabæk Support hvert år hedret spilleren med draktnummer 16 med ett minutts applaus på det 16. kampminutt. I år blir det tiende gang ...

525084_10150799680226035_1144493439_n.jpeg
Tor-Marius Gromstad (Foto: Lars Jarle Mæhlum, 2012)

 

Annonse fra Obos-ligaen: