- Vi solgte for 1358 kroner hvert minutt!

Stabæk Support har gjort som de pleier i romjulen; trosset kulda samt forsaket familiesammenkomster og etterlengtede fridager for klubben sin. Og igjen ble det satt ny salgsrekord.

Annonse:

Stabæk support har blitt fast leverandør av nyttårsmoro for stadig flere bæringer, og pandemien vi fremdeles sliter med la ingen demper på fyrverkerisalget. Snarere tvert  imot.

- Det ble omsetningsrekord i år også, med 1.250.000 kroner. Fjorårets rekord ble slått med 12.000 kroner, og det til tross for at vi kun hadde tre salgsdager mot fjorårets fire, sier en litt matt, men strålende fornøyd Johan Haavik. Han tilbrakte tolv timer på Nadderud hver av de tre salgsdagene.

Går for ytterligere vekst

Til tross for stadig nye salgsrekorder og mer romjuls-jobbing vil Johan gjerne øke kundekretsen ytterligere.

- Neste år skal vi annonsere bredere og fortelle enda flere om hva vi driver med i romjulen. Vi har kapasitet til ta imot enda flere, både bæringer og folk fra nabokommunene. Det er ikke mange fyrverkeriutsalg i vår "klasse" i nærheten, så det handler egentlig bare om å nå ut til flest mulig med budskapet. Og selvfølgelig ha nok folk til å betjene salget.

Varmer opp med isbad

Det siste er selvfølgelig helt avgjørende for suksessen supportergruppen vår har. De legger ned en enorm innsats for klubben hver jul. Gjennom tre romjulsdager selges det fyrverkeri i 26 timer. I tillegg kommer timene med opp- og ned-rigg hver dag. Ikke rart at nyttårsaften ofte blir kort for noen.

- Jeg innleder gjerne julen med et isbad julaften, og avslutter med å holde på å sovne ved middagsbordet nyttårsaften, sier Johan, som allerede tenker fremover mot neste romjul.

- Kanskje vi kunne laget noe mer ut av dette? En form for julemarked i tillegg, kanskje klubbens partnere kunne ha lyst til å vis seg frem, et par spillere innom hadde vært  topp, parkeringsplassen egner seg veldig bra til slikt.

Det er intet mindre enn imponerende  at Johan allerede nå orker å se etter mulig utvikling for neste års jule- og nyttårsfeiring!

Tøffe økter

 Vilde Rønneberg er Johans partner under alle deler av Stabæk Supports fyrverkeridugnad, og hun medgir gjerne at det er noen tøffe økter de legger ned for klubben sin i romjulen.

- Det gjør jo rett og slett fysisk vondt innimellom, og jeg må innrømme at jeg har sagt at "dette er siste året" de fire siste årene. Har jo tenkt at nå håper jeg noen andre snart kan bære dette videre.

Vilde ler litt, hun synes som de fleste av oss at det har vært et litt tungt år, og 12 timer i strekk med fyrverkerisalg iført munnbind er rett og slett noe dritt. Men hun er overveldet over responsen fra faste og nye kunder.

Tålmodige og lojale kunder

- Først og fremst må jeg berømme kunder som tålmodig venter med god avstand, og som er lojale og kommer og handler hos oss år etter år. Vi slet litt med koronafaste varer og forsinkelser på leveranser, men kundene tok det helt fantastisk og kom tilbake når varene var på plass.

Vilde forteller om en familie som kom helt fra Røyken for å handle, men det de ønsket seg var utsolgt og ikke mulig å få tak i før dagen etter.

- Det tok de med et smil, de ville støtte klubben sin og tok turen tilbake dagen etter. Slikt varmer en ellers frossen og sliten kropp!

Uvurderlige, unge hjelpere

Vilde kan heller ikke få rost to av sine unge assistenter nok.

- Mads og Christian har vært helt fantastiske! De har løpt, lempet, båret og ryddet, slitt seg helt ut for oss og klubben. Her har vi to som helt klart er med og bærer dette videre. Og selv om det er slitsomme dager, er vi selvfølgelig utrolige glade for alle våre trofaste fyrverkeri-kunder. De lyser virkelig opp lange, kalde romsjulsdager. Godt nytt år alle sammen!

- Stabæk Support gjør en fantastisk innsats!

Daglig leder i Stabæk Fotball, Jon Tunold, er selvfølgelig takknemlig for innsatsen vår supporterklubb legger ned med fyrverkerisalg hver romjul.

- Stabæk Support gjør en fantastisk innsats for klubben hvert eneste år, og jeg er utrolig takknemlig for at vi har en så lojal supporterklubb.  Vi vet at mange forsaker både etterlengtede, late romjulsdager og hyggelige sammenkomster med familie og venner, til fordel for Stabæk. En stor takk til Vilde og Johan, til Bente, Sven Erik, Anette, Herman, Jørgen, Peter, Marius, Mats, Morten, Christian og Thor-Nicolai! Årets resultat er intet mindre enn imponerende, og nå ønsker klubben sammen med Stabæk Support å bli enige om tiltak i klubben som overskuddet skal gå til.  

Annonse fra Obos-ligaen: