Optiker Thomas Schou

- Viktig med lokal tilknytning

Bekkestua Optikk er en av de virkelige veteranene blant Stabæk Fotballs partnere. Optiker Thomas Schou har fulgt utviklingen av både Bekkestua sentrum og klubben vår tett fra han var barn. 

Annonse:

- Jeg er oppvokst på Hosle, og fatter'n startet brillebutikk på Bekkestua i 1972, så jeg har vært en del av lokalmiljøet her hele livet. Det falt egentlig ganske naturlig for meg å følge i hans fotspor, sier Schou.

Etter ferdig utdannelse og noen år i Stavanger  flyttet han hjem igjen, og en trinnvis overgang endte med at han tok over Bekkestua Optikk alene i 1995. 

Schou har alltid vært opptatt av lokalmiljøet, og har sittet i Bekkestua Sentrumsforening i mange år. Nå er han spent på hvordan "nye" Bekkestua vil bli.

- Så vidt jeg skjønner ser det ut som vi fortsatt får beholde gatehandel med butikker og servering langs fortauene. Det mener jeg er svært viktig for trivselen. Vi trenger ikke ett bygg til med seks etasjer og med en eiendomsmegler i bånn, og vi er mange som håper på at brannstasjonen kan bli et flott kulturhus og samlingspunkt på Bekkestua.

Schou forteller også at det er tøft å drive detaljhandel i dag.

- For egen del går det fint, men å drive butikk i dag uten å ha tilbudet med netthandel kan nok være tungt. Vi startet opp med netthandel med kontaktlinser i 2008, og dette er en helt nødvendig arena å være på.

I tillegg til å være en moderne optiker skrur også Thomas Schou gjerne litt på kundenes slitne yndlingsbriller - og solbriller.

- Vi har vårt eget verksted, i motsetning til kjedebutikkene i vår bransje som kun selger nytt. Litt artig å kunne ordne ting andre ikke fikser. Jeg var siste kull i mitt fag som fikk tatt svennebrev, så jeg er utdannet etter både "gamledagers" og dagens krav til en optiker. Det er moro å kunne reparere gamle og kjære briller og glede kundene innimellom alt det digitale, sier Schou.

Når det kommer til Bekkestua sentrum har han noen helt konkrete ønsker han mener må på plass for å virkelig øke folkelivet og handelen i området.

- Vi trenger noen store aktører som for eksempel Cubus og Clas Olsson som vil trekke folk hit, og vi trenger å få orden på parkeringsforholdene. Det er nok parkering her, men et enhetlig system er nødvendig. Vi som driver næring på Bekkestua må heie på hverandre og dra i samme retning, vi skal vokse men også passe på vår lokale identitet.

Thomas Schou trekker pusten og smiler.

- Og her er Stabæk Fotball en veldig viktig aktør! Det er et helt annet liv på Bekkestua på kampdager, man føler et fellesskap rundt kampene på Nadderud. Og det er hyggelig å ha Onkel Blaa som et lokalt samlingssted for både supportere og lokalbefolkningen forøvrig, både på kampdag og ellers. Når den nye stadion kommer på plass og det meste av byggingen er over blir jo Bekkestua som en liten by å regne. Og en by trenger selvfølgelig en fotballklubb med lag på øverste nivå!

Thomas Schou ser lyst på fremtiden både for egen virksomhet, for Stabæk Fotball og for Bekkestua.

 

Annonse fra Eliteserien: