WANGBERG: - Føler på skam og at man svikter folk

I dette åpenhjertige intervjuet forteller Simen Wangberg om hvordan det er å stå med begge beina plantet i nedrykksstriden. Onsdag får Stabæk-gutta et lite pusterom fra den når Strømsgodset er motstander i cupens tredje runde.

Annonse:

- Vi gleder oss til å spille kamper. Det kommer allerede en i morgen, en cupkamp. Vi har veldig lyst til å gå til cupfinalen og nå har vi muligheten. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal gripe den, sier Simen Wangberg til Stabak.no. 

- To tanker i hodet samtidig

Cupen betyr ikke mindre for Wangberg & co fordi tabellsituasjonen i Eliteserien ser ut som den gjør. 

- Det handler om å stille til kamp for å vinne hver kamp. Nå har vi muligheten til å ta en tittel, det er en mulighet mange andre lag ikke har. Det blir ikke seriegull i år, sa da synes jeg vi skal gå for seier i morgen, for da er vi fortsatt med i løpet der. Og selvfølgelig er det viktig for oss å holde oss i ligaen også, helt soleklart. Klart vi prioriterer det. Men jeg mener vi kan ha to tanker i hodet samtidig, sier en offensiv Wangberg. 

- Vi har ikke så mye å tape. Vi må gå utpå der med et ønske om å vinne og det håper jeg vi kan vise i morgen, sier Wangberg. 

Grundige analyser er gjort før onsdagens cupbatalje i Drammen. 

- Vi kjenner Godsets styrker. De har gode enkeltspillere og har bra relasjoner seg imellom. Men vi er i et offensivt modus og vi ønsker å angripe denne kampen. Kanskje kan vi ha litt senkede skuldre også, siden det ikke er seriespill. Vi gleder oss veldig. Det er god stemning på treningsfeltet om dagen, sier Wangberg. 

- Må bevare humøret 

Som Tromsø-spiller opplevde Wangberg selv å være involvert i nedrykksstrid. Erfaringene kan han nå dele med Stabæks unggutter. 

- Det kan være tøft, det kjenner jeg også på. Spillerne har lyst å gjøre klubben og supporterne stolte. Når laget ikke leverer, føler man på skam og at man svikter folk, sier Wangberg. 

- Men så handler det om å bevare humøret, det tror jeg er ekstremt viktig. Vi må fortsette å kødde med hverandre i garderoben og sørge for at det er god stemning der. Hvis du ikke har humør i fotballen, kan du bare legge ned hele greia. 

Hvis du ikke har humør i fotballen, kan du bare legge ned hele greia.

— Simen Wangberg

Wangberg mener også det er viktig å stikke fingeren i jorda og innse hvor landet ligger. 

- Vi er et bunnlag, og den erkjennelsen er det viktig å få inn i gruppa. Her er det ingenting som kommer av seg selv og ingen kommer og redder oss. Det vi gjør, er det vi får igjen. Da må vi legge ned det som kreves på trening og i kamp, og skape en kultur der folk føler at det brenner litt på dass. Vi må putte inn alt vi har i dette fellesskapet for at vi skal klare å snu skuta, sier Wangberg.  

Annonse fra Eliteserien: