Wangberg matchvinner mot Lillestrøm: – J**** deilig

Stopperkjempen stanget inn målet som ga oss tre viktige poeng på Nadderud denne høstkvelden.

Se høydepunktene fra kampen her:

Videoen er ikke tilgjengelig.

Hør fra matchvinneren her:

Hør fra Sturla Ottesen, som i dag spilte sin 100. kamp i Stabæk-drakta:

Slik var kampen:

Det var Lillestrøm som hadde første avslutning i kampen, men en blokkering fra Wangberg hindret at det ble noe farligere enn corner.

Kampens største sjanse fra start kom etter seks minutter. Lang ball fra Pettersson nådde Vinge oppe på høyre side. Sistnevnte skrudde ballen inn foran mål og der ventet Bakenga som satte inn et hodestøt, men dessverre gikk ballen over tverrliggeren til Lillestrøm. Få minutter senere var det Edwards som testet skuddfoten da han avfyrte et skudd fra ca. 20 meter rett i klypene til Mads Christiansen i LSK-målet.

Lillestrøm svarte med et skudd fra motsatt hjørne av fem-meter etter corner fra venstre. Skuddet traff ingen på sin vei og det hele endte med fem-meter for oss.

Vi fortsatte med å skape sjanser i kampen. Etter 16 minutter slo Kabran ballen inn til Bakenga som forsøkte seg med et flikkforsøk i lufta, riktignok uten uttelling. Vi fortsatte med å skape muligheter, og Edwards slo en crosser fra 20 meter inn til Kabran som endte med corner etter en klarering. Edwards slo også hjørnesparket som nådde Kostadinov, men igjen gikk ballen på feil side av stolpen.

Etter 37 minutter forsøkte Lillestrøm seg med et hardt skudd fra spiss vinkel, men skuddet til Slørdahl gikk heldigvis rett i klypene til Pettersson.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Andreomgangen åpnet med en kontring fra oss hvor Kostadinov fintet ut Vebjørn Hoff. Fikk spilt ut til Kabran som avsluttet fra svært spiss vinkel. LSK-målvakten måtte slå til corner på det harde skuddet fra Kabran.

1-0

Så kom endelig scoringen som satt laaangt inne i denne kampen. Kostadinov slo en nydelig corner fra høyre side. Innlegget gikk via et Lillestrøm-hode som forlenget ballen til Simen Wangberg på bakre som stanget ballen i mål. Lillestrøm svarte raskt med innlegg fra venstre til Gjermund Åsen, men sistnevnte bommet heldigvis med headingen og ballen gikk til side for mål.

Det var enorm frustrasjon fra hjemmepublikummet da Lillestrøm brukte de midlene som fantes til å prøve å utligne resultatet i sluttminuttene. Såpass at det ble kosestund på kunstgresset ved en anledning.

Vi øynet en kjempemulighet da Vinge var helt ledig på høyre side, men dommer Moen stod mur for Lillestrøm og hindret at pasningen nådde fram. Vi trodde også vi hadde økt til 2-0 da Krogstad fikk satt ballen i mål, men scoringen ble annulert.

Det ble ikke flere mål. Wangberg ble matchvinner mot Lillestrøm, og vi innkasserte tre viktige poeng i kampen om Eliteserie-spill neste år.