Ohi slo til igjen

Viking ledet kampen fram til det siste sparket på ballen - det sparket var det nemlig Ohi som stod for.

Annonse:

Grå skulle førsteomgangen bli. Grå og trist. Utenom Luc Kassi og Moussa Njie sine skudd på Viking-keeper Austbø, var det lite verdt å sette på reprise etter de første 45 minuttene – med mindre du ser det fra gjestenes side av saken. Like før pause fant en ball veien på foten til en nokså akrobatisk Appiah rett foran vår sisteskanse, og Viking-spilleren fikk godt nok treff på den ballen til endring på måltavla. 1-0 til Viking og det må nesten omtales som litt befriende da dommeren blåste av til pause.

Men hovedtreneren vår heter Toni Ordinas, og han vet bedre enn noen at Stabæks motto er «alltid, uansett» - da legger man seg simpelthen ikke ned i fosterstilling etter en slik første omgang. Da går man inn i garderoben til pauseprat.

Så etter sidebyttet gikk vi ut høyt og spilte Viking lave, men etter flere såkalte «nesten-sjanser» i Vikings sekstenmeter, hvor sistnevnte til stadighet var tettpakket med siddiser, forble fortsatt stillingen 1-0 til gjestene.

Og flere scoringsmuligheter gikk inn i undertegnedes bok som mer enn kun nesten-sjanser. Öhisitt hodestøt like før timen var spilt var sjanse absolutt god nok til å utligne på. Nærme for Stabæk. Innbytter Lumanzas meget bra pasning fant også Luc Kassi som avfyrte et skudd som motstanderens sisteskanse måtte slå til hjørnespark. Ohi satt i tillegg nok en gang Austbø på prøve etter 77 minutter. Men enn så lenge – Viking i ledelsen.

Absurd nok skulle de lede fram til kampens siste spark på ballen. I det 94. minutt ble det slått en ball opp mot Vikings sekstenmeter. Utenfor sekstenmeteren dukket Eliteseriens toppscorer opp og banket den ballen ned i hjørnet bak Austbø og det tettpakkede, kompakte forsvaret Viking hadde parkert i egen sekstenmeter.