På jakt etter lærling eller læreplass?

Da kan vi anbefale å ta kontakt med klubbens nye samarbeidspartner, Læreplassjegerne!

Annonse:

Viken Fylkeskommune har flere medarbeidere som har et litt ekstra ansvar for å rekruttere flere læreplasser. Disse læreplassjegerne har en særdeles viktig hovedoppgave, nemlig å matche riktige elever med riktige arbeidsplasser. I år er det bare i Viken hele 4.700 elever som skal ha en god og riktig læreplass for å få fullført sin utdannelse, forteller en av læreplassjegerne Magne Hagen.

Opplever mestring

- Antall elever som ønsker læreplass er stigende for hvert år, og heldigvis øker også antall bedrifter som ønsker seg  lærlinger. Vi jobber hele tiden med å inkludere nye bransjer og nisjer i vårt læreplassnettverk, sier Hagen.

Han trives for øvrig veldig godt med å matche lærlinger og bedrifter.

- Det er helt klart en veldig morsom del av jobben vår. Mange unge opplever mestring og får et ordentlig løft som lærlinger, og da har vi oppnådd det vi jobber mot hver eneste dag.

Lærlinger og junioravdeling

Bakgrunnen for samarbeidet med Stabæk fotball og flere andre Eliteserieklubber forklarer Hagen på en finfin måte.

- Vi opplever at Toppklubber som også har en stor junioravdeling de satser på, gjør det best over tid. Og det er jo Stabæk fotball et veldig godt eksempel på.  Til sammenligning mener vi at alle bedrifter som tar inn ung arbeidskraft på mange måter sikrer fremtidig drift.

Læreplassjegerne står til tjeneste for ungdom som søker læreplass, for foreldre som har spørsmål og for bedrifter som søker lærlinger og som ønsker å bli en lærlingbedrift.

Ta kontakt med Læreplassjegerne her

Annonse fra Obos-ligaen: