Del Drømmen – Stabæk fotballs samfunnsengasjement

Stabæk Fotball vil være med å bidra der vi kan til et bedre samfunn, og vi har valgt å kalle denne viktige grenen av virksomheten vår for Del Drømmen.

Annonse:

Drømmer som deles går ofte raskt fra bare å være en drøm til å bli noe mer håndfast. En visjon, en plan, et prosjekt. Slik startet Stabæk Fotballs samfunnsprosjekt Del Drømmen også, etter en idé av Mr Stabæk – Ingebrigt Steen Jensen. Fra å være en drøm i 2013, om å dele fotballglede og store opplevelser med barn og unge med en tøff hverdag, er drømmen i dag blitt et høyst levende prosjekt. Og en viktig del av klubbens identitet, alt fordi drømmen ble delt. Med samarbeidspartnere og med nærmiljøet, og selvfølgelig med hele Stabæk-familien – publikum, frivillige og ansatte, på og utenfor banen.

Nå har vi samlet vårt samfunnsengasjement under én paraply. Det hele heter selvfølgelig DEL DRØMMEN. 

MOT

Stabæk Fotball har vært MOT-klubb siden 1997. Det innebærer at spillere fra begge Stabæks A-lag stiller opp for skoler og fotballklubber i nærmiljøet som MOT-ambassadører, for å fremme MOTs budskap; MOT til å leve, MOT til å bry seg, MOT til å si nei. I tillegg har vi MOT-samlinger for skoleungdom i nærmiljøet to ganger pr sesong på Nadderud og begge våre A-lag pluss akademilag har årlige MOT – foredrag.

Les mer om MOT her

BARNEKREFTFORENINGEN

I 2022 inngikk vi et samarbeid med Barnekreftforeningen som er den største aktøren i Norge på støtte til forskning på barnekreft. De arbeider for å være pådriver for å sette fokus på barnekreft i media og i samfunnet for øvrig og er til stede for hele familien, både det syke barnet, søsken og foreldre.

Vi i Stabæk er heldige som har mulighet til å nå ut til mange mennesker via supportere, samarbeidspartnerne og generelt gjennom sosiale medier og skal gjennom sesongen ha ulike aktiviteter knyttet opp mot arbeidet deres.

GATELAGET

Stabæk Fotball startet i august 2013 ett lavterskel aktivitetstiltak for mennesker med rusrelaterte utfordringer i Bærum Kommune. Fotballen har en enorm kraft. Den er inkluderende og engasjerende. Toppfotballen ønsker å bruke sin posisjon til å utgjøre en forskjell for en svært vanskeligstilt gruppe i samfunnet. Målet er å skape en bedre hverdag for utøverne.

Les mer om Gatelaget her

Rådet for psykisk helse

I 2018 lanserte vi prosjektet #PSYKTGOD. Her samarbeider vi med Rådet for psykisk helse og arrangerer årlig Stabæk Fotballs Temadag. Målet er å øke kunnskapen om psykisk helse, fjerne tabuer og bidra til større åpenhet både i fotballens verden og samfunnet ellers.Vi er involvert i markeringen av Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober hvert år og våre spillere bidrar gjennom sosiale medier og foredrag med å snakke om psykisk helse til ungdom.

Les mer om Rådet for psykisk helse her

GRATISBILLETTER TIL KAMP

Takket være bidrag fra bedrifter og privatpersoner, har vi årlig fra sesongen 2014 kunnet invitere barn og unge til å dele fotballgleden med oss her på Nadderud. Og vi blir invitert tilbake. Til Radiumhospitalet, for eksempel, der A-lagsspillerne våre sprer glede blant alvorlig syke, og samtidig får så mye igjen. Og til Spesialsykehuset for Epilepsi, hvor spillerne lærer om en sykdom de færreste vet noe særlig om.
Røde Kors og VIVIL er to av gruppene som mottar billetter. Etter hver sesong spilles det vi kaller Årets viktigste (og morsomste!) kamp i Gjønneshallen. Der møtes VIVIL og Stabæks A-lag til stadig mer forrykende oppgjør, som alltid ender i masse latter og med uavgjort som resultat.
Vi har også et tett bånd til avdeling Helse og Omsorg i Bærum Kommune der flere grupper kan hente ut gratis billetter.

TUSEN TAKK TIL DERE SOM ER MED OSS OG DELER DRØMMEN!

IMG_9293 – stort.jpeg
Brev fra Kristoffer etter vårt besøk på Radiumhospitalet

«Hei, jeg heter Kristoffer Sæther.

Jeg vokste opp på Siggerud i Ski. I en alder av 27 fikk jeg diagnosen burkitlymfom, en aggressiv kreftsykdom med stor spredningsfare. Etter cirka fem måneder med cellegift og en veldig kronglete og vanskelig vei er jeg nå på starten av veien til å bli kaptein i eget liv igjen. Denne opplevelsen har vært utrolig tøff men samtidig lærerik, om man kan si det sånn. Ikke bare for meg selv, men også de rundt meg.

Jeg håper flere får gleden av den supre jobben Stabæk fotball gjør og hvor viktig det er å gi tilbake til de som sliter ved å gi noen øyeblikk uten tanker om hva man går igjennom. Det gjorde spillerne for meg. De så meg ikke bare som en pasient, men også som et helhetlig menneske og for det sier jeg tusen takk. Det er så utrolig viktig å bli sett i en så sårbar situasjon.

Mvh Kristoffer og hunden Tiana - voof voof!»

Ønsker du eller din bedrift å bli Del Drømmen-partner?

Som partner bidrar du til at barn, unge og voksne med en utfordrende hverdag og deres pårørende kan komme gratis på kamp gjennom hele sesongen, og at våre toppspillere fra A-lagene vil kunne dra på besøk med overraskelser til barn og unge.

Hva får du som Del Drømmen-partner?

• Logo på partnersiden på Stabak.no

• Banner med firmalogo på Nadderud Stadion

• Takkeannonse i Budstikka på slutten av hver sesong

• Del Drømmen-plakett til kontoret

• Del Drømmen-pin til ansatte

• Stolthet i egen bedrift

Hva koster det å bli Del Drømmen – partner?

10 000 kroner

Send mail til Henriette Bråthen for mer informasjon: [email protected]
Informasjon om Gatelaget: [email protected]

SE ALLE VÅRE DEL DRØMMEN-PARTNERE HER

Annonse fra Obos-ligaen: