Arbeidskraft fra Del Drømmen-tribunen

- Det er en ære å få tilbringe arbeidsuken her! Jeg gleder meg sånn til å få være en del av klubben jeg er så glad i for noen dager, sier Christian Ellingsgard (14).

Annonse:

Christian har vært med pappa på Stabæk-kamper fra han var 5-6 år gammel, og husker godt følelsen og forventningene før hver hjemmekamp. Fotball har vært en viktig faktor i hans liv så lenge han kan huske.

- Jeg spilte fotball hele tiden selv også, inntil det ble bråstopp i 2012, sier Christian.

Det var så utrolig digg å bli frisk nok til endelig å kunne se hjemmekampene fra Del Drømmen-tribunen. Stabæk betyr veldig mye for meg.

— Christian Ellingsgard
Det var året da livet ble satt på vent. Christian fikk påvist en stor svulst på hjernen og måtte gjennom stråling, cellegift og en stor operasjon.

- Fotballen betydde alt for meg da jeg var syk, sier han og smiler.  - Oppmerksomheten fra Stabæk, og også fra andre klubber, gjorde de vanskelige dagene til å holde ut. Besøk og hilsener fra klubben min, det gjorde godt. Man blir ganske ensom i en sånn sykdomsperiode. Og det var så utrolig digg å bli frisk nok til endelig kunne se hjemmekampene fra Del Drømmen-tribunen. Stabæk betyr veldig mye for meg.

Ganske nøyaktig fem år etter at Christian fikk sin alvorlige diagnose er han på plass på Nadderud stadion, frisk og rask og klar til å ta i et ordentlig tak før sesongstart. Han går i 9. klasse på Mølladammen skole, hvor han stortrives, og det er tid for arbeidsuke. 

- Jeg vet at det ikke bare er enkelt å ta i mot elever på utplassering, men jeg lover at jeg kan settes til det aller meste bare jeg får lov å være en del av klubben disse dagene. Jeg føler meg selvfølgelig som en del av klubben når jeg ser kamper fra Del Drømmen-tribunen også, men jeg gleder meg sykt til å være med på hverdagen her.

Sin egen fotballkarriere har Christian måttet legge på hylla, konsekvensen av fotballspilling blir litt for ofte dobbeltsyn og hodepine.

- Det er egentlig helt greit. Jeg spiller litt med kompiser innimellom og er fornøyd med det. Jeg har jo Stabæk å følge, og det gir i hvert fall mer enn nok spenning!

Christian ler. Han synes 2016-sesongen var i overkant skummel, men han likte avslutningen godt.

- Kampen mot Jerv var jo helt utrolig, og så gøy å se han sportsjefen (Inge André Olsen, journ.anm.) klikke helt da vi hadde greid det! Jeg håper vi havner på øvre halvdel av tabellen i år, men alt annet enn nedrykk er ok for meg, sier Christian. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: