Deler gleder, sorger - og drømmer

Stabæks Del Drømmen-prosjekt handler om glede generelt - og fotballglede spesielt. For Vivil er samarbeidet med Stabæk alfa og omega, i følge trener Thor Hartvik.

Annonse:

Del Drømmen har som formål å gjøre livet litt lysere for små og store som sliter, og som fotballklubb er det naturlig at vi deler det vi liker aller best. Våre samarbeidspartnere bidrar raust slik at vi kan invitere mange som ellers ikke hadde hatt muligheten, til hjemmekamper på Nadderud. I tillegg besøker A-lagsspillerne våre sykehus og institusjoner i nærområdet vårt.

- Hjemmekampene på Nadderud betyr veldig mye for mange, mange familier, sier Vivils hovedtrener, Thor Hartvik.

- Fotballinteresse deles på tvers av generasjoner og ståsted i livet, og det fører også til mange nye vennskap. Vi har 55 ivrige fotballspillere i Vivil, som er ihuga Stabæk-fans og gleder seg like mye til hver eneste kamp på Nadderud, sier Hartvik.

Han er skråsikker på at samarbeidet mellom Vivil og Stabæk har resultert i en morsomere hverdag for mange familier.

- Jeg har opplevd at foreldre uten filla interesse for fotball som har gått på kamp for barnas skyld, har blitt ordentlig bitt av basillen og kjøpt seg sesongkort på Hovedtribunen. Jeg har også opplevd hvordan en gutt med autisme fant seg til rette på Del Drømmen-tribunen etter mange år med sin pc som enestes interesse. På den tribunen føler alle seg trygge, der er det kjente fjes og god stemning bestandig.

Hartvik er oppom brakka på Nadderud for å hente sesongkortene for 2016. Så og si alle Vivils fotballspillere følger trofast laget sitt gjennom sesongen, noen er stadig ringside på stabæktreninger også, og det snakkes mye fotball.

- Vi har mange forståsegpåere i Vivil-stallen, ja, sier Hartvik og humrer.

Han forteller at hvert år er det stor interesse blant Vivil-folket for Stabæks siste kamp for sesongen.

- Årets sportslige høydepunkt er selvfølgelig den tradisjonelle kampen mellom Stabæk A-lag herrer og Vivil, som spilles rett etter sesongslutt. Da kommer folk langveisfra for å heie på sine to favorittlag.

Hartvik begynte som støttekontakt i Vivil for 17 år siden, de siste 14 årene har han vært hovedtrener i idrettslaget.

- Det gir meg så mye å få jobbe med Vivil-spillerne, så familiens ferier planlegges etter Vivils terminlister, sier Thor Hartvik. Han smiler ekstra bredt når 54 ferske sesongkort for 2016 plopper ut av printeren.

- Nå blir det stor glede på neste trening!

Thora Kollenborg, aktivitetsleder på Radiumhospitalet, opplever også daglig hva små pusterom i en sykdomshverdag betyr, og at pasientene har stor glede av Del Drømmen-prosjektet.

- For pasientene våre er det vanskelig å planlegge aktiviteter fordi dagsformen svinger som høyvekta i Moss, sier Kollenborg. - Men de som er friske nok til å gå på fotballkamp har stor glede av det. En kreftsyk far fortalte meg om gleden han kjente på når han kunne ta på seg tre lag med klær, Stabæk-caps og skjerf og gå på fotballkamp med sønnen sin. Da var han en vanlig pappa for et par timer - ikke en alvorlig syk pappa, forteller Kollenborg.

Spillerbesøkene til sykehusene er også veldig populære, og når det blir litt varmere i været kan det bli besøk fra Radiumhospitalet på treningsfeltet på Nadderud.

- Her hos oss må vi må gripe dagene når de er gode, og da er en tur bort fra sykehuset og til stabæktreningen midt i blinken, sier Thora Kollenborg.

Del Drømmen samarbeider også med Barnekreftforeningen, Barneverntjenesten, Nav, Utekontakten i Bærum og Epilepsysykehuset.

 

Annonse fra Obos-ligaen: