Endelig sykehusbesøk igjen

Tirsdag var det igjen tid for sykehusbesøk til barneavdelingen på Spesialsykehuset for epilepsi etter en lang pause gjennom pandemien.

Annonse:

Epilepsi er en av de vanligste sykdommene i nervesystemet og flere enn 50 millioner mennesker har sykdommen. Noen fødes med det, andre får det senere i livet og ulike typer anfall er hovedsymptomet.

Barn og ungdom fra hele landet henvises til SSE for utredning og behandling. Her stilles riktig diagnose og de finner den beste behandlingen. Foreldre og pårørende undervises i det å leve med epilepsi, ulike former for anfall og behandling, samt rettigheter, hjelpemidler og samhandling med lokalt hjelpeapparat.

Spillere fra begge A-lagene ble tatt godt i mot av overlegen og fikk en interessant innføring i hva denne sykdommen dreier seg om og hva man kan gjøre om man treffer et menneske som får anfall.
Jo lenger ut i foredraget vi kom, jo mer lyd hørte vi utenfor der forventningsfulle barn og unge samlet seg.

Som bildene nedenfor viser var det liv og røre fra første øyeblikk. I tillegg til å dele ut autografer, maskoter og andre små overraskelser ble det gode fighter med bordtennis, airhockey og fotballspill og Kasper Høgh kronet det hele med litt akrobatikk sammen med en liten jente som nå har fått en ny venn!

Tusen takk for oss, vi gleder oss til å komme på besøk igjen!

Se bildeserie fra sykehusbesøket her:

Her er hva du kan gjøre om du ser et anfall og er usikker på hva du er vitne til:

Dersom du ser et anfall og du er usikker på hva du er vitne til, bør du alltid ringe 113. Det samme gjelder dersom det er første gang personen får et epileptisk anfall. 
Dersom personen har en kjent epilepsi, kan du følge denne førstehjelpsinstruksen:

  1. Ta tiden.
  2. Ring 113 hvis du er i tvil om hvordan du skal håndtere anfallet.
  3. Pass på at personen ikke skader seg selv under anfallet.               
  4. Se til at personen har frie luftveier.
  5. Bli hos personen til bevissthet er gjenvunnet.
  6. Ved anfallsvarighet over 5 minutter, tilkall ambulanse og/eller administrer akuttmedisin.
Annonse fra Eliteserien: