Et meningsfylt samarbeid

Så sant helsa tillater det inntar barn og unge fra Radiumhospitalet Del Drømmen-tribunen på Nadderud. Og innimellom er pasientene vertskap for våre beste kvinner og menn.

Annonse:

Det er ikke alltid Radiumhospitalets seter på Felt 108 er opptatt, og det er ikke alltid våre gutter og jenter får møte unge pasienter når de drar til Radiumhospitalet på visitt. Så uforutsigbar er dagsformen for mange.

- Men er dagen god er en fotballkamp herlig avkobling, sier aktivitetsansvarlig ved sykehuset, Thora Kollenborg.

- Billettene til Stabæk-kampene er populære, og spillerbesøkene hit har vært til glede og inspirasjon for mange unge pasienter. Og for en del eldre også, som gjerne benytter anledningen til litt fotballpreik.

In football you win some and you lose some - and you have always got a next match to look forward to, a new chance to make that goal, win that match. Seriously sick people can't count on a new chance or the next treatment. They can't do much about their own situation, that must be so hard.

— Tortol Lumanza

Ulike kamper

Tidligere i juni var et vakkert knippe av klubbens ypperste kvinner og menn på besøk i treningsrommet i 9. etasje, og fikk en lang prat med en pasient i opptrening. Idrettsmann var han også, med sykling som sin gren. Spørsmålene fra spillerne rundt sykdom og opptrening, opp- og nedturer var mange, og kontrasten til egne idrettsliv ble markant.

Vår midtbanespiller Jonathan Tortol Lumanza kjente på forskjellen mellom å kjempe for tre poeng og for selve livet.

- In football you win some and you lose some - and you have always got a next match to look forward to, a new chance to make that goal, win that match. Seriously sick people can't count on a new chance or the next treatment. They can't do much about their own situation, that must be so hard.

Ingen tvil om at liv og helse går foran alt for oss alle. Og er vi så heldige å ha helsa i behold kan vi fokusere på å levere vårt aller beste når det gjelder som mest, både hjemme og ute. Og på fotballbanen.

Samfunnsengasjerte eiendomsmeglere

Tidligere i juni føyde både Eie Stabekk og Privatmegleren Børke & Partners seg inn i rekken av bidragsytere til Del Drømmen.

Daglig leder i Eie Stabekk, Lars Faale, er opptatt av samfunnet rundt seg, og han likte øyeblikkelig Del Drømmen-prosjektet.

-  Et kjempekult prosjekt! Selv sliter jeg ikke akkurat ned tribunene på Nadderud, men jeg ser jo hva klubben betyr for kommunen og nærområdet. Det å inkludere mennesker med forskjellige utfordringer i et fotballfellesskap er så flott – man blir litt lik hverandre på fotballkamp, deler samme følelser uavhengig av hvor man er i livet for øvrig, sier Faale, og legger til med et smil: 

- Vi bryr oss jo om våre medmennesker vi også, jeg kan love at det banker mange varme hjerter under dressjakkene i meglerbransjen.

Lars-Faale
Annonse fra Obos-ligaen: