Sosial kveld med Ung Kreft Oslo/Akershus

Kontakten mellom Radiumhospitalet og Stabæk Fotball har vært der i mange år. Etter lang tids opphold pga pandemien og strenge restriksjoner kunne vi endelig komme på besøk igjen.

Annonse:

Én kveld i måneden har Ung Kreft samling på Ungdomsrommet på Radiumhospitalet. Der kan unge treffe  andre kreftrammede, en sosionom og andre likepersoner. En likeperson er en som også har hatt kreft eller vært pårørende.

Dette er et lavterskeltilbud hvor man kan komme akkurat som man er, enten man har med  cellegiftstativet eller er ferdig behandlet.

Bordet var dekket da vi kom – i første omgang ikke med mat, men med perler og spillerne satt i gang med å lage Fuck Cancer–armbånd i ulike størrelser. Selvsagt ble det litt konkurranse om hvem som perlet flest og fortest!
Armbåndene selges til inntekt for kreftsaken.

Se bildene fra kvelden her:

Da jobben var gjort ble det servert pizza og brus og vi fikk høre sterke historier fra nåværende og tidligere pasienters møte med kreftsykdommen og hvordan livet arter seg fra man får beskjed om at man er syk, gjennom den tøffe behandlingen og tanker og bekymringer rundt tiden etterpå.

Sterkt, tankevekkende og lærerikt og et møte som setter spor hos oss som var tilstede.

Tusen takk for at vi fikk komme og stor takk for den fine praten rundt bordet og for at dere åpnet dere. Vi ser frem til å få komme tilbake.

Vil du vite mer om vårt samfunnsprosjekt Del Drømmen? Gå inn her

Annonse fra Obos-ligaen: