Stabæk United

Fotballspilling er antagelig verdens beste icebreaker. Nasjonalitet, religion, farge, bakgrunn og språk blir helt uvesentlig når det som virkelig betyr noe - drible, finte, takle, score - står på programmet.

Annonse:

Onsdag fikk vi besøk av rundt 40 unge, enslige asylanter som har fått bopel i Bærum. Formålet var fotball, mingling og integrering, resultatet ble en ellevill cup med herlige matcher, bøtter av livs- og fotballglede, og talenter i fleng.

Oktoberfest

Stabæk Fotball og Bærum Røde Kors har et godt samarbeid som i første rekke handler om integrering. Den finfine gjengen som gav alt på parketten i Nadderudhallen denne uken, deltar alle i kommunens introduksjonsprogram, som leder til permanent opphold i Norge - og Bærum. Sammen med våre egne beste menn gjorde de en ellers klissvåt og kald oktoberettermiddag til en fest!

Disse ungdommene - som er mellom 16 og 21 år - har alle kommet alene til Norge. Yassir, som kommer fra Iran og fylte 18 år torsdag denne uken, har bodd på mottak i Hol kommune i to år. Det betyr at han var kun 15 år gammel da han startet på den lange, ensomme og vanskelige veien som til slutt endte på Vøyenenga og Dønski vgs.

Vunnet en fremtid

- Jeg er så glad for å ha fått fast bopel i Bærum! Livet på mottaket har vært helt greit, men det er fantastisk å vite at her skal jeg få bli. Nå hører jeg hjemme i Bærum, Dønski er skolen min og det kjennes så godt selv om jeg er helt ny her - jeg begynte på skolen mandag denne uken, på studiespesialisering.

Yassir ser veldig positivt på fremtiden. Han har kontakt med familie og venner i Iran, og han har så vidt begynt å bli kjent med klassekameratene på Dønski. Han utmerket seg også raskt som en talentfull spiller på team Sayouba/Race/Brochmann, vinnerteamet.

- Visst har jeg fotballdrømmer! Jeg har alltid spilt fotball i en eller annen form. Nå vil jeg prøve å finne meg en klubb å trene med så raskt som mulig, så får vi se hva fremtiden bringer.

Yassir smiler. Han er lettet og takknemlig over å vite langt mer om fremtiden enn han antagelig noen gang har gjort.

Alltid fotball - uansett

På parketten gikk det forøvrig hett for seg, med lydnivå og engasjement på topp. Konkurranseinstinktet blir aldri borte hos dedikerte fotballspillere. Og takk for det.

Det var en svett og delvis fornøyd gjeng - alle kan jo ikke vinne - som ruslet ned til Fanzoneteltet der Morten Hornburg ventet med historie og historier fra klubben vår, og Bærum Røde Kors serverte kylling, ris og is. Og ros.

Guttene slukte både maten og historiene før de fortsatte med fotballspill et par timer til på kunstgresset, i iskaldt oktoberregn.

Tusen takk for besøket!

Annonse fra Eliteserien: