Stabæk Gatelag «knasket» østers på Storøyodden

Det var samspill på høyt nivå da Gatelaget plukket østers på Storøyodden før 17. mai.

Annonse:

Det er voldsomme mengder av Stillhavøsters langs strender og odder i Oslofjorden. Drøye 300 kg ble plukket i løpet av et par timer av samspillsteamet.

Økte bestander av stillehavsøsters kan medføre negative konsekvenser for biologisk mangfold og føre til forringelse eller tap av viktige verneverdier, samt påvirke bade- og friluftsområder negativt. Arten kan danne store rev som endrer bløtbunnsområder til uframkommelig hardbunnområder dominert av skarpe østers-skjell (Wikipedia).

NTG-jentene fra Stabæk, Stabæk Gatelag og noen bra karer fra Bekkestua Rotaryklubb, tok på seg hansker og gikk til verks. Det ble jobbet effektivt og bra i drøye to timer og posene ble raskt fylt med både store og mindre Stillehavsøsters. Vår guide og sjef Rune Klemetsdal, sa at her skal det plukkes flere ganger nå på forsommeren og det trengs. Bare noen få meter ut hvor tidevannet kom inn etter hvert kunne vi ha fylt ytterligere poser og mange hundre kilo til. Men, alle monner dra som det heter.

Boller, bananer, kaffe og vann ble servert til alle i en felles avslutning i solen. Takk til NTG-jentene i Stabæk og gutta fra Bekkestua Rotary klubb for innsatsen for gjengen fra Gatelaget i Stabæk, som på ettersommeren har planlagt treningsleir og tur til Fevik.

Annonse fra Obos-ligaen: