Tapte finalen på golden goal, men seiret likevel

Gatelaget tapte finalen i det uoffisielle NM på golden goal, men seiret likevel.

Annonse:

Dag to i turneringen startet like godt som første dag sluttet. Tre seiere ble innkassert på dag en, dag to startet på suveren måte med seier 7- 0 over Fram, Larvik.
 
Av 19 lag stod dermed 4 gruppevinnere igjen til semifinalene og Strømsgodset stod klare på motsatt banehalvdel. I den andre møttes to andre sterke lag Sandefjord og Fredrikstad. Heldigvis hadde laget brukt dagens første kamp til å riste frokosten ut av kroppen og tenningsnivået var så absolutt tilstede. Det ble en dramatisk semi mot et sterkt Godset og med alt en kamp kan ha. To fantastiske keepere holdt nullen i to omganger.
 
Så tøft ble det at lagledelse og dommer ble enige om å droppe «Golden goal» etter noen få minutter, etter en skade, - dog uforskyldt. Vi gikk rett på straffekonkurranse for å forhindre eskalering av tenningsnivå, noe klubbene snakket om på siste klubbmøte, klokt av trenere og dommer.
 
Stabæk satte sine tre straffer på eksemplarisk vis mens Strømsgodset bommet på sin siste og dermed stod jubelen i taket på flotte Briskeby stadion. Etter å ha tapt flere semifinaler de siste årene, hadde laget tatt nye steg.

Video av det avgjørende øyeblikket på Hamar: 
Motstanderen var også velkjent. Fredrikstad. Et lag vi slo hårfint i våres i Østlandserien og som vi kjenner godt.  Et lag med vinnerskaller og en tøff attityde, men vi var klare.
 
Det startet imidlertid verst mulig. Vi kom under 0- 1 som ble til 0-2 til pause. Vi var så absolutt med men var svært uheldig ved flere anledninger, men dette så på ingen måte umulig ut. I andre omgang tok et heltent Stabæklag styringen med lekkert spill og fine kombinasjoner.
Da satt også sjansene og 0-2 ble til 2-2 ved ordinær tids slutt.
 
Golden goal er en brutal måte å avslutte en finale på og brutalt ble det også. Et langt innkast fra FFK seilte over alt og alle og havnet i nettet. Var den innom noen på veien? Her skulle vi hatt VAR! Dommeren var ikke i tvil og pekte ut mot midtbanesirkelen og dermed var det ubønnhørlig slutt.
 
Mestring er en viktig del av det vi driver med og her viste laget at de har tatt mange steg. Skuffet ja men utrolig stolt av det vi hadde prestert på banen men også som lag gjennom hele turneringen. Vi har trua på denne gjengen. Neste gang er det vår tur.
 
Til slutt vil vi gi Kai og Ham Kam, Tor Ole og Kiwi lokalt, de eldre i Kamma og alle som medvirket ros. Det har vært et fantastisk arrangement og best ever! Rammene, mat opplegg, lounge med aktiviteter og så videre, tror jeg og påvirket i hvert fall vårt lag til å skape en flott opplevelse. Takk Kamma!
 

Alltid. Uansett!

God sommer til alle selv om Østlandsligaen ruller noen uker til,
og tabellen ser fortsatt sånn ut:

Se tabellen for Østlandsligaen 2019 her:
http://www.fotballstiftelsen.no/seriecup/ostlandsligaen/

Annonse fra Obos-ligaen: