Et meningsfullt samarbeid

Stabæk fotball har de siste månedene hatt interessante og givende møter med Rådet for Psykisk Helse. Tema har vært hvordan vi best kan samarbeide for å sette fokus på psykisk helse, og nå begynner planene å ta form.

Annonse:

-Vi har hatt flere møter det siste halvåret med rådgivere fra Rådet for Psykisk Helse og psykolog og stipendiat Monica Beer Prydz, forteller Henriette Bråthen, som jobber med samfunnsansvar i Stabæk.

- Dette har vært kjempeinteressant og veldig inspirerende. Vi ser jo nå mer enn noen gang at det å ha fokus på og snakke om psykisk helse er utrolig viktig. Det at vi i Stabæk ved hjelp av våre spillere får mulighet til å være med å gjøre nettopp dette ser vi på som et privilegie. Fotballspillere er forbilder på, men i like stor grad utenfor banen og det at de tør og vil snakke om dette temaet er veldig bra, sier Henriette.

- Som en start på samarbeidet har vi nå blitt kontaktet for å få laget en video for en studie som skal undersøke om «5-om dagen» for økt Hverdagsglede kan gjøre en forskjell, og om det kan påvirke hvordan man har det. Studien er finansiert av Stiftelsen Dam, og er et samarbeid mellom Rådet for psykisk helse og PROMENTA ved Psykologisk Institutt i Oslo/Folkehelseinstituttet.

Se videoen her:


Videoen skal ut i sosiale medier i de ulike kommunene i Norge, hos Universitet i Oslo og Rådet for psykisk helse.

Psykolog og stipendiat Monica Beer Prydz forsker på livskvalitet og konseptet Hverdagsglede® ved Universitetet i Oslo. Hun forklarer at god psykisk helse må bygges der mennesker bor og lever. Det vil si på skolen, i barnehagen, på arbeidsplassen, i lokalmiljøet og på fritidsarenaer.  Hverdagsgledekonseptet er opprinnelig fra England, men er tatt til Norge av Rådet for psykisk helse.

Konseptet legger vekt på fem grep vi kan gjøre for å fremme egen og andres psykiske helse.
De fem grepene er 1. Vær oppmerksom, 2. Vær aktiv, 3. Fortsett å lære, 4. Knytt bånd og 5. Gi til andre.

Prydz syns det er strålende at Stabæk Fotball er opptatt av psykisk helse og vil satse på Hverdagsglede®. Psyken er en viktig del av helsa, jeg syns det er flott at fotballspillere kan gå foran som gode eksempler med å si at de ikke bare er opptatt av god fysisk helse, men også god psykisk helse for seg selv og andre og vil innlemme fem grep for økt hverdagsglede som helsefremmende tiltak i klubben.

Kari G. Steen, spesialrådgiver i Rådet for Psykisk Helse sier dette om samarbeidet:

"Rådet for psykisk helse er begeistret for at Stabæk fotball bruker de fem grepene for hverdagsglede. Vi vet at det vi vier tid og oppmerksomhet påvirker hvordan vi tenker. Det er gjennom praktiske grep vi får bedre helse. Ved at Stabæk Fotball gjør dette kan det stimulere andre fotballklubber til å gjøre det samme, og forhåpentligvis smitter det til andre deler av idretts-Norge"

Les mer om prosjektet her

     

 

Les mer om Stabæk fotballs samfunnsansvar her

Annonse fra Obos-ligaen: