Breddefotballen blomstrer!

I en pandemitid hvor også barneidretten har hatt stort frafall, er det motsatte tilfelle i Stabæks breddeavdeling.

Annonse:

- Her er det heldigvis et yrende liv! Vi har en vekst i år på mellom ti og femten prosent, og det er helt fantastisk, sier sportslig leder for breddefotballen i Stabæk, Espen Løken Petersen.

- Her trener rundt 170 mikrospillere hver eneste mandag. I tillegg er det rundt 350 barn fra breddeavdelingen som trener på oppsatte tider på Frembanen gjennom uka. Vårt problem er ikke mangel på fotballglade barn, men på nok banekapasitet. Heldigvis er foreldrene til de yngste til stor hjelp både som trenere, men også til rigging og inndeling av mindre baner på den ene baneflaten vi disponerer til mikrofotballen.

- Her er det heldigvis et yrende liv! Vi har en vekst i år på mellom ti og femten prosent, og det er helt fantastisk!

— Espen Løken Petersen, sportslig leder, Stabæk Fotball Bredde

Uvurderlig hjelp

Denne veksten har selvfølgelig ikke kommet helt av seg selv. Våren 2020 - da vi alle virkelig begynte å ane konsekvensene av pandemien, fikk Stabæks breddeavdeling en gave på 400.000 kroner fra klubbens generalpartner, SpareBank 1 Østlandet. En uvurderlig hjelp i en vanskelig tid, som utvilsomt har bidratt stort til at vår breddefotball nå blomstrer mer enn noen gang.

Les hele SpareBank1-saken her

Mikroavslutning

Nylig var det sesongavslutning for mikrofotballen, som er de aller yngste fotballspillerne vi har i klubben vår. Jenter og gutter ned i 5-6 årsalderen boltrer seg på Frembanen hver mandag ettermiddag, og det var stor stas da A-lagsgutta Victor Wernersson og Pål Alexander Kirkevold delte ut drikkeflasker på sesongens siste dag.

Invitasjon til Stabæk - Molde

SpareBank 1 Østlandet kom også for å dele ut refleksvester og forsyne barna med frukt, boller og smoothie. Samtidig benyttet vår hovedpartner anledningen til å invitere alle mikrospillere med følge av en foresatt til Molde-kampen 23. oktober.
Egen invitasjon for dette vil bli sendt ut til mikroårgangene i ukene som følger.
 

20210927_172913.jpg
Yrende liv på Frembanen!

 

Fadderordning

Håkon Torp Bugge, administrativ leder for breddefotballen i Stabæk, forteller om gjensidig glede i samarbeidet mellom topp og bredde.

- Vi har nylig hatt oppstart av fadderordning, og det er selvfølgelig stor stas når heltene stiller opp som trenere. Enten er A-lagsspillerne våre usedvanlig gode skuespillere, eller så er det rett og slett slik at de trives med fadderrollen for sine unge fans. Det ser virkelig slik ut!
 

Annonse fra Obos-ligaen: