-9° og uavgjort på Bjørnevatn

Kampen mot Bjørnevatn ble kald, målrik og ikke minst; Stabæk fikk tre nye debutanter i 2. divisjon!

Annonse:

🖼 #85 Sena Akyurek

Bjørneparken kunstgress tok i mot spillerne fra Nadderud søndag formiddag med kun -4° og overskyet vær. Et perfekt fotballvær med et snev av vind, som gjordet at det føltes som -9° iflg yr.no.

Bjørnevatn har virkelig vært på jobb de siste ukene for å holde stadion snøfri frem til siste hjemmekamp mot Stabæk. I mangel av undervarme har de måtte salte banen. Som en sommerfugl i vinterland, lå kunstgressmatten i all sin grønne prakt på det som på folkemunne kalles Bjørnevatn stadion.

UKNEKKELIG NØTT? Vi spilte uavgjort 1-1 mot Bjørnevatn i mai, og det skulle også bli uavgjort 2-2 i returkampen.

1. omgang

Første fem minuttene bølget kampen rolig frem og tilbake over midtlinjen, og begge lag kjente litt på motstanders form. Stabæk kommer til første skudd på mål etter seks minutter, men treffer i handskene til Bjørnevatns keeper #12 Malin Gullsvåg.

Kampen passerer et kvarter, en stygg takling fører til et gult kort til Bjørnevatns spiller #3 Helene Lokøy Gloppen - ellers er det ikke så mye å melde om av resultater fra Bjørneparken.

"Heia bil, heia bil" runger utover Bjørnevatn fra de 88 fremmøtte supporterne, da uret nærmer seg 30. spilte minutter. Laget som bærer gul drakt og blå shorts, ikke ulikt fargene til Sveriges landslag. Ellers en dobbelt corner til Bjørnevatn i 31. minutt av kampen. Er å anta at begge lag er iskalde og avventer neste og store mulighet.

Muligheten kommer i kampen 45. minutt, og Stabæk får et frispark foran motstanders mål. #58 Henriette de Lange setter både stemningen og ballen i mål for de blaa. Noen minutters tilleggstid og dommer blåser av til pause.

2. omgang

Fem minutter inn i 2. omgang og de gul/blå spillerne kommer i angrepsposisjon på Stabæks banehalvdel. Dette utnytter de etter en corner og Bjørnevatns spiller #2 Regine Bakken plasserer ballen i Stabæks nettmasker. Utligning og måltavlen viser 1-1 på 9910 Bjørnevatn.

Fem minutter senere og mye klabb og babb på Stabæks banehalvdel. Heldigvis får vi et brudd, gjennom et innbytte: #42 Mathea Myhrum får sin debut i 2. divisjon, vi gratulerer så mye i kampens 63. minutt. Kan det bli flere debutanter fra Stabæk i 2. divisjon anno 2023?

Heldigvis trenger vi ikke å tenke på akkurat det, for i det 71. minutt setter #67 Kalina Cichon Fraser ballen i Bjørnevatns mål, og vi noterer oss lystig stillingen 1-2. Minuttet senere får vi en ny debutant i 2. divisjon; Stabæks #87 Synne Wichstrøm Jørgensen får sin debut i Finnmark - vi sender varme graulasjoner nordover.

Fem minutter senere heller Bjørnevatn litt kaldt vann i det Stabæk-blaa blodet; de utligner på nytt og måltavlen viser 2-2 i det 77. minutt. Målscorer #20 Sunniva Seglsten. Resultatet av kampen er uansett ikke avgjørende, men tanken på å ta med seg tre poeng fra Finnmark er varmende.

Stabæk kunne faktisk skilte med sin tredje debutant på Bjørnevatn i årets 2. divisjon! #63 Oda Løvig Halvorsen får sin debut etter å ha blitt byttet inn for #77 Elina Tapaeva.

Uret bikker full tid og kampen blåses av på stillingen 2-2. Passende nok ønsker speaker på stadion publikum "god vinter" iom dette var Bjørnevatns siste hjemmekamp denne sesongen.

Trenerduo Haulan og Kallevik får ordet

Trenerne Christian Haulan og Johannes Kvammen Kallevik, skriver følgende fra det høye nord etter kampen:

- Gøy kamp i nord! Bjørnevatn med et fantastisk arrangement og kule rammer for kamp! Gøy opplevelse for alle i dag!

- Bjørnevatn skaper mye spesielt på dødballer og er farlige til tider, kampen ligger å vipper hele tiden og det kan komme scoringer for begge lag. 2-2 greit resultat som vi ser det selv om Bjørnevatn hadde store muligheter på slutten. Også kult å kunne gi debuten til tre jenter født 07 i dag, det viser at hardt arbeid over tid gir resultater og alle tre viser gode tendenser i en tøff debut kamp!

- Vi takker for kampen og håper på ny kamp i Kirkenes neste år!