Året for J13

Vi ser hvordan de forskjellige treningsgruppene og lagene har gjennomført sesongen - først ut J13

Annonse:

🖼️ Cupseier i Langesund
Foto: Anne Jahr Hegdahl

Trener Joakim Nergård oppsummerer sesongen og året:

Våren

 
Det har vært en lang sesong med både opp og nedturer med stor sportslig utvikling. Vi begynte vårsesongen uten å vinne en eneste treningskamp av totalt 4 kamper, og varierende resultater i sesongens første cup i slutten av mars hvor vi vant og tapte noen kamper.

I seriespill vant vi bare en av våre 5 første seriekamper i J13 1 divisjon, og samtidig vant vårt andredivisjonslag bare 1 kamp og spilte en uavgjort i løpet av vårsesongen. Dette setter bildet på den tøffe starten vi hadde i 2023.

For J13 1 divisjonslaget snudde det i midt i sesongen hvor vi klarte å heve våre prestasjoner og vinne 3 av de 4 siste kampene i vårsesongen som ga oss 4 seiere og 5 tap i vårens J13 1 divisjon samtidig som vi vant første runde i Oslomesterskapet, som tok oss videre til neste runde.

Så totalt sett hadde vi en god avslutning på sesongen i J13 1 divisjon og allerede hadde utviklingen begynt å skyte fart etter en ujevn sesong.

Norway Cup

 
Norway Cup ble var en av sesongens høydepunkt. Vi stilte med to lag i J13 klassen hvor Stabæk hvit fikk en veldig tøff start på sin Norway cup reise og tapte alle sine gruppespills kamper.

Men det skulle snu i 32-dels finale hvor vi kommer inn med ny motivasjon hos jentene som syntes at det var uaktuelt å tape alle sine kamper i Norway Cup som resulterer i en sterk kamp som vi til slutt vinner 4-2 mot Kolbotn 2, vinner på straffer mot KFUM lag som vi var jevnspilt med hvor vi setter alle våre straffer i 16-delsfinalen.

Men reisen endte dessverre i 8-delsfinale etter at vi tapte på golden goal i en jevnspilt kamp. Fra å tape alle gruppespills kamper klarte laget å snu trenden og leverte sterkt inn mot B-Sluttspillet.

Vår andre lag Stabæk Blå hadde en eventyrlig reise i Norway Cup hvor de startet med å vinne sine to første kamper 5-0 som ga 10-0 i målforskjell og 6 poeng før siste gruppespills kamp. Det som gjorde det mer spennende var at Lillestrøm også hadde 10-0 i målforskjell og 6 poeng, før siste kamp. Det vil si at vi måtte ha en vinner av kampen for å avgjøre hvem som ble nummer en og to i gruppen.

Foto: Christoffer Kobro
Fra Norway Cup 2023 - Foto: Christoffer Kobro

Begge var allerede kvalifisert til A-Sluttspill og ønsket å ta en siste seier for å få en god følelse inn mot Sluttspillet. Vi lå under 0-2 til pause mot Lillestrøm etter Norway Cups dårligste omgang for lagets del. Med en heroisk innsats og mye bra spill klarer vi å snu det til 2-2 til fulltid og da må gruppen avgjøres på golden goal. Nesten 5 minutter inn første ekstra omgang setter vi 3-2 og går videre som gruppevinnere som på det tidspunktet var sesongens høydepunkt.

Vi går videre til 16-delsfinale hvor vi møter Hødd  og vinner 2-1 og vi avanserer til 8-delsfinale som spilles mot et ukrainsk lag. Der møter vi et godt lag som tidlig scorer 1-0 men som flere ganger tidligere, klarer vi å komme tilbake og score 1-0 rett før full tid og vi må spille golden goal.

Vi slipper inn 1-2 på slutten av første ekstra omgang og med det så endte vår reise på Norway Cup brått men vi hadde mange gode prestasjoner som vi har tatt med oss videre.

Høsten

 
Stabæk 2 hadde en tøff vårsesong, men det virker som de gode prestasjonene i Norway cup smittet over på høstsesongen som ga mye bra spill og mye bedre resultater i forhold til vårsesongen.

Totalt sett avsluttet vi vårsesongen med å heve oss betraktelig spill- og lagmessig som gjenspeiler at vi hadde mye bedre resultater i høstsesongen med 3-1-4 i andredivisjon, og mye bedre spill.

J13 1 divisjon avdeling B gikk ikke helt som vi hadde håpet. Vi spiller mange gode kamper men blir litt for ujevne i våre prestasjoner. Vi viste på høsten at toppnivået vårt er veldig bra men også bunnivået vårt ikke var godt nok.

Dette  gjorde at vi havnet midt på tabellen, så skal vi jobbe videre med det mentale for å heve totalen slik at vi unngår variasjonen i prestasjoner. Det kan bli et mer stabilt lag som skal være vanskelig å spille mot men vi skal si oss fornøyde med å utviklingen vi har i spillet vårt, så er vi sikker på at de gode prestasjonene vil komme over tid.

Første seier i turnering: Kiwi skjærgårdscup

 
Årets Høydepunkt siste må være å vinne Langesund Cup som også var lagets første seier i en turnering. Det ga absolutt mersmak å reise og delta på turneringer utenfor Oslo, så dette kommer vi til å gjøre mer av i 2024!

Foto: Ellen Kobro
Feiring i Telemark etter cupseier - Foto: Ellen Kobro

Les mer årets høydepunkt i Skjærgårdscup her »

Fra 9'er til 11'er fotball

 
Vi fikk også prøvd oss på 11'er fotball for første gang nå i november, som var veldig lærerikt og gøy for oss. Så nå vet vi litt hva som venter oss neste år når vi skal ha overgang fra 9'er til 11'er fotball. Takk til Korsvoll for et flott initiativ og vel gjennomført cup.

Totalt sett har det vært en veldig artig sesong og med både opp og nedturer, og med en enorm sportslig utvikling som vi skal bygge inn på mot neste sesong. Det viktigste vi skal ta med oss er det gode samholdet som har blitt skapt og hvor mye bedre vi har blitt som et lag!

Noen øyeblikk gjennom sesongen

 
En stor takk til alle bidragsytere på bildefronten gjennom året - vi nevner Anne Jahr Hegdahl, Heidi Valsø, Thea Skaug, Christoffer Kobro, Ellen Kobro, Bernt Larsen, Petter Westlye m.fl. Her er et lite utvalg av vakre, blaa spillere, tilfeldig sortert:

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 06.12.2023
Skrevet av: Joakim Nergård | Foto: Se beskrivelse