AGF videre til finalen

Tøff motstand, men jentene gjorde jobben og leverte, uavgjort ved full tid! Så kom straffekonkurransen, AGF satte sine og sikret finaleplass.

🖼 #33 Helene A. Leira

Turneringens første semifinale-lag skulle til dyst 15:00 lørdag ettermiddag. Uret viser 20 minutter til kampstart og i livefeed'n kan vi skimte Stabæk og AGF er i gang med oppvarming på sidelinjen av hallen.

Samtidig spiller Hammarby og Arna-Bjørnar de siste ti minuttene av sin såkalt "loopers match". Det norske laget gjør en hederlig innsats og vinner kampen mot svenskene, etter å ha ligget under 0-2 til pause. 3-2 står på måltavlen når dommeren blåser av kampen etter 95. spilte minutter.

1. omgang

Begge lag ut i full fart, Stabæk i hvite "hjemmedrakter" for anledningen. Danskene tar raskt føringen og allerede etter 2 minutter og 47 sekunder setter AGF ballen i Stabæks mål. De første ti minuttene av matchen bærer preg av å holde seg fast i ringene for Stabæks del, danskene preger spillet på hjemmelagets banehalvdel.

18. minutter passeres og et AGF-bein er sist på ballen som suser mot Stabæks mål. Rett i klypene til Stabæks keeper Fredheim. To minutter senere og våre hvitekledde er over i AGFs målgård, uten resultat. Danskene er lynkjappe etter utspill fra keeper, rett i angrep, skuddet kommer og setter merke i Stabæks tverrligger.

Fort gjort å la dominansen bli gjeldende og at feilene kommer i eget lag. Stor innsats legges ned for å beskytte eget mål fra den danske armeen.

Men laget lar seg ikke knekke; uret nærmer seg halvtimen, ballen suser gjennom luften over midtbanen og ender over dødlinjen og blir til en corner. Kaptein Helene A. Leira er sist på ballen og utligner!

Godt å se jentene med bedre selvtillit og mer skapende spill på banen. Før vi passerer 35. minutter har vel Stabæk vært mer over på AGFs banehalvdel enn de første tretti til sammen. Danskene skal ikke vel og merke ikke undervurderes og benytter nådeløst sjansene som byr seg.

Når lagene går til pause er det AGF som har hengt litt i stroppene de siste minuttene, til stor underholdning for Stabæk-supporterne.

2. omgang

Første fem minuttene etter sidebytte bølger det frem og tilbake. Danish dynamite blir mer et begrep og våre jenter i hvitt fosser inn mot AGPs mål, et perfekt innlegg til #67 Kalina C. Fraser, som setter ballen i mål - men dessverre for Stabæks del, markerer dommer offside.

Ti minutter senere og AGF får et frispark rett foran Stabæks mål - så nærme straffemerket praktisk mulig, uten å være faktisk straffe - det hele renner likevel ut i Borås-eleven(?) og utgjør ingen fare for Stabæk.

Vegguret insisterer på å passere 75. spilte minutter og begge lag preges av å ha lagt igjen stor innsats for sine respektive drakter! Slitne bein og småsjanser, uten å skrive hjem om noe av det. Men igjen; det danske laget lar seg ikke be to ganger, fullt firsprang, rett i angrep og går i ledelse 2 - 1.

Fem minutter senere og nytt skudd på Stabæks mål, men den danske ryggsekken er blytung og ballen går over.

De store sjansene uteblir, kampuret viser 91:36 og en ball fra intet treffer AGFs mål - en sykt deilig utligning av #87 Synne W. Jørgensen!!

...like langt, dommeren blåser av kampen og rett videre til straffekonkurranse. Kort oppsummert setter danskene sine sjanser, vi misser to og gratulerer AGF med avansementet.