Hurry Up, and wait

- tid for trening

Annonse:

🖼 # 18 Smilla Vallotto

Vi har unnagjort en hektisk bolk med fem kamper på 14 dager.

 • 24/4 – Brann (B)
 • 27/4 - Arna-Bjørnar (B)
 • 30/4 - Røa (H) 
 • 4/5 - Rosenborg (B)
 • 8/5 - Avaldsnes (B)

Nå er det en liten pause i kampprogrammet – på ti dager, før vi gyver løs igjen.

Skulle neste tro spilleplanen var satt opp av folk fra Hæren. Vi husker godt hvordan vår tid der var. Tidlig opp, felles springmarsj til skytebanen i tre kilometer. Så var det å vente i tre timer på at han som kom med ammunisjonen skulle dukket opp, før det igjen var superviktig å få gjennomført alle øvelser, slik at vi kunne løpe tilbake til leiren og så vidt rekke lunchen. Nå skal det sies at det er mange i administrasjonen i Norges Fotballforbund som har bakgrunn fra Forsvaret, men vi velger å tro at dette er mer tilfeldig.

Fast for de siste heseblesende to ukene er 9 poeng. Det er vi OK fornøyd med. Vi mener selv vi burde fått med oss noe både fra kampen mot Brann og midtukekampen mot Rosenborg, men det gjorde vi altså ikke. 

I kampen mot Avaldsnes søndag stilte vi med en meget unge 11er. Snittalderen på de som startet for oss var 21,9 år. Vi noterer at Avaldsnes-trener John Arna Riise mener de tapte for de de har så unge spillere. Han stilte med en 11er men snittalder 21,1. Så veldig mye yngre enn Stabæk var de altså ikke. #18 Smilla Vallotto fikk forøvrig sin debut fra start i Toppserien mot Avaldsnes

Fysio Andrea Schaug
Fysio Andrea Schaug

Det er i slike hektiske perioder vi har en bred stall – og ikke minst et godt medisinsk støtteapparat. Når kampene kommer tett handler det jo ikke om å få småskadene spillere friske, men å få de spilleklare.

Pausen nå skyldes at J19-landslaget skap spille EM-kvalifisering. Den skulle vært spilt i mars, men ble utsatt siden Norge er i gruppe med Ukraina. 

Det er altså spillepause til 18. mai. Da møter vi Odd, borte i Cupen. Så renner det det på:

 • 18/8 - Odd (B)
 • 22/5 – Røa (B)
 • 25/5 – Vålerenga (H)
 • 29/5 – LSK (B)
 • 5/6 – Avaldsnes (H)
 • 12/6 – Lyn (B
 • 15/6 - NM-kamp (gitt at vi slår Odd)
 • 18/6 – LSK (H) 

Det blir åtte kamper på fire uker.

Så blir det spillepause i 49 dager.

Vi har for tiden to langtidsskadde spiller. Maren Hauge har vært ute over et år med korsbåndsskade. Hun er på full fart tilbake og spiller seg for tiden i matchform i 2. divisjon. Ingrid Søndenå som har vært ute et par-tre måneder, nærmer seg også en retur med stormskritt. Og for de som blir bekymret for fotball-abstinens, kan vi trøste med at Stabæk 2 spiller kamper i 2. divisjon: 15/5 – Eik-Tønsberg (H), 23/5 – Runar (B), 30/5 – GØIF/Helgerød (H), 6/6 – Nanset (B), 12/6 – Odd (H), 19/6 – Randesund (B), 25/6 - Sandefjord (H) og 29/6 – Odd (B). I tillegg har gutta åtte kamper i løpet av de 49 dagene Toppserielaget har EM-pause.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©

Det er med andre ord ingen grunn til panikk – det blir mulig å oppleve Stabæk i hele sommer.

Neste hjemmekamp på Nadderud:
Stabæk - Vålerenga, onsdag 25. mai kl 18:00

🎟 billett.stabakkvinner.no
 

Vi sees på Nadderud!

  
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: