FØR LYN: Kringsjå vs Bislett vs Grorud

ENDELIG TILBAKE: Lørdag fortsetter 3. serierunde i Toppserien og da mot rival og fotballnabo Lyn.

Annonse:

🖼: #51 Iris Omarsdottir

Kringsjå vs Bislett vs Grorud

 

Selv om Ski- og Fotballklubben Lyn ble stiftet 3. mars 1896 på St. Hanshaugen, er Kringsjå kunstgress et kapitel for historiebøkene for tiden. Tilstanden har vært såvidt dårlig at kommende kamp(er) spilles på Grorud.

Som klubben selv skriver: "I 2022 var det mange utfordringer med underlaget på OBOS Arena Kringsjå og flere av kampene våre ble spilt på Grorud.". De har også diskutert situasjonen og forsøkte å få spille på Bislett stadion, men Bymiljøetaten satt foten ned.

Så når valget til slutt stod mellom KFUM arena og Grorud, falt valget på Grorud match kunstgress. Lyn håper at "deres «hjemmebane-turné» tar slutt til sommeren og at Oslo Kommune gjør alt de kan for at Kringsjå blir klar for spill etter sommerens VM".

Da blir det spennende å se om Lyn inviterer oss til sesongens tredje kamp mellom lagene, på Kringsjå som hjemmebane i september.

Så langt i Toppserien

 
Lyn serieåpnet årets Toppserie på "hjemmebanen" Grorud, der de møtte en av årets favoritter; Brann.

Kanskje ikke så overraskende tok Brann med seg rundens tre poeng hjem igjen til Bergen. Lyn skrev før kampen at "vi frykter ingen og serieåpninger lever ofte et eget liv", og Kringsjå-laget scoret også sesongens første mål mot regjerende dobbeltmester Brann med sluttresultatet 1-2.

Runde to i Toppserien ble spilt på Åsebøen stadion mot Avaldsnes. Oslo-laget måtte la alle tre poeng bli igjen på Karmøy, da Avaldsnes vant kampen 2-1.

Mao kan vi tro at Lyn har alle gode grunner og ønsker om å rane de Blaa for rundens tre poeng kommende lørdag! Bare å møte opp, Groruddalen byr jo på så mye mer enn Grorud kunstgress - til daglig drevet av Grorud idrettslag!

Vår assistentrener og tidligere forsvarsspiller Maren Eithun Hauge kommer fra området og har Grorud som sin barndoms klubb. Så lurer du på noe mer? Bare spør Maren!

Nytt trenerteam

 
Trener Tom Stenvoll pakket sakene sine etter 2022-sesongen og flyttet tilbake til Andøya. Her et gjensyn fra kampen vi spilte borte mot Lyn i grunnspillet, juni 2022:

Ny trenertrio kom på plass i form av Oddbjørn Sindland, Jørgen Reikerås og Mason Minister.

Positivt for Lyn er at de scorer mål i alle årets to kamper, dvs et gjennomsnitt på et mål pr kamp. Så gjenstår det å se hva trioen kan by på av prestasjoner gjennom årets Lyn-tropp.

Spillere til nye klubber

 
Av overganger har Mari Hasselknippe gått til Molde FK, tidligere Stabæk-spiller Cathinka Friis Tandberg gått til Linköping FC. Tuva Henriksen ble i mars lånt ut til Kolbotn.

Som vi allerede vet, så har både Mathea Berg-Solemdal og Emilie Bølviken sluttet seg til troppen på Nadderud. Høsten 2022 forsvant også Lyns keeper og kaptein; Kirvil Odden Sundsfjord til den italienske klubben Sampdoria. Her et bilde fra juni 2022 (Kirvil er en hyggelig person, men kan til tider virke litt skummel underveis i kamp):

Av signerte spillere inn på Kringsjå, skriver klubben selv på sine sider at keepertalentet Maria Kroken har blitt Lyn-spiller. Hun fikk sin landslagsdebut i 2022, på tidenes yngste landslag.

Iflg Lyn kommer både Maria og Cathinka Friis Tandberg begge fra Heming, så klubben har stor tro på at det skal være positivt for fremtiden. Maria Kroken er 15 år gammel.

Billetter til derbyet Oslo vest mot Bærums beste

 
Bare å gripe muligheten til å kjøpe billetter til lørdagens oppgjør mellom de to rivalene, før det blir utsolgt her »

Vi sees på Grorud, til matchen Lyn - Stabæk lørdag 15. arpil kl 15:00!

Ditt sesongkort for Toppserien 2023
  
2023: Q&A: Billett eller sesongkort?

 
Hvor mange hjemmekamper i årets serie? 14 kamper! Pris på årets sesongkort? Kr 600! Hva koster en enkeltbillett? Kr 100!

Dette er jo en no-brainer! kr 600 delt på 14 seriekamper er i underkant av kr 43,- pr kamp! Du får i tillegg fast sete under taket på Nadderud stadion - Alltid. Uansett !

Anbefalt og du sparer:
Ditt sesongkort for Toppserien 2023

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: