Stabæks viktigste spiller

Det er godt å kunne lytte til råd fra «erfarne fjellfolk», som det heter i fjellvettreglene.

Annonse:

🖼: #9 Meryll Abrahamsen

Hun får i tillegg til heder og ære, fondsandeler til en verdi av kr 3000 i et valgfritt Odin-fond. Som alltid er vi litt spent på hvilket Odin-fond hun kommer til å velge. Det er ikke nødvendigvis veldig lett i disse dager. For nå handler det ikke bare om aksjekurser som går opp og ned. Nå har vi i tillegg en situasjon med stigende rente og stor spenning til videre økninger i styringsrenten. I Norge har vi i tillegg en kronekurs som er historisk lav -og synkende. Det er ikke lett dette.

Da er det godt å kunne lytte til råd fra «erfarne fjellfolk» som det heter i fjellvettreglene. I denne sammenheng betyr det en av de dyktige rådgiverne i Sparebank 1 Østlandet. Og i motsetning til han lokale bonden på Dagali som muler i vei råd om Tuna og skareføre og at Skurdalen er et kuldehøl, så er rådgiverne i Sparebank 1 Østlandet, sertifisert. De er ikke bare liksom eksperter fordi de har bodd i leveggen lenge nok.

Et Odin-fond som har klart seg bra så langt i år er Odin Europa. Verdistigning så langt i 2023 er på såpene 14%. De har lite bankaksjer i porteføljen, så krisen i noen amerikanske banker, samt hos giganten Credit Suisse, har ikke påvirket Odin Europa i særlig grad.

Odin Europa skriver i sin blant annet dette i sin månedsrapport for mars:

Styreformann Richard Fuld, eller bare Dick blant venner 📸: World Resources Institute Staff
Styreformann Richard Fuld, eller bare Dick blant venner 📸: World Resources Institute Staff

- Det eneste banken vi eier i ODIN Europa er britiske Close Brothers, som utgjør under 1 prosent av fondet per dags dato.

Close Brothers har en defensiv forretningsmodell og en bredere finansieringsstruktur enn mange andre banker. Aksjen har holdt seg relativt godt denne måneden.

Det ser jo bra ut, selv om vi må bemerke at vi tilhører dem som er litt skeptiske til banker som har «Brothers» i navnet. Vi er gamle nok til å huske finanskrisen i 2008. Den startet med at banken Lehman Brother gikk over ende som følge av en haug elendige og meget risikofylte disposisjoner fra ledelses side.

Hadde den banken for eksempel hett Lehman Sisters, hadde dette garantert ikke skjedd. Det tror i alle fall lederen i IMF (det internasjonale Pengefondet), Christine Lagarde. Her heier vi på Christine.

Uansett, Meryll Abrahamsen skal få velge selv. Vi blander oss ikke inn i det valget. Men å synse litt bidrar vi gjerne med. Husk da bare at vi er som bonden på Dagali – uautoriserte.

HUSK ALLTID:
Historisk avkastning ikke er noen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko samt kostnader ved forvaltning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.
 

Årets vinnere så langt på Nadderud:
 

Stabæk - LSK, Justine Kielland

Ditt sesongkort for Toppserien 2023
  
2023: Q&A: Billett eller sesongkort?

 
Hvor mange hjemmekamper i årets serie? 14 kamper! Pris på årets sesongkort? Kr 600! Hva koster en enkeltbillett? Kr 100!

Dette er jo en no-brainer! kr 600 delt på 14 seriekamper er i underkant av kr 43,- pr kamp! Du får i tillegg fast sete under taket på Nadderud stadion - Alltid. Uansett !

Anbefalt og du sparer:
Ditt sesongkort for Toppserien 2023

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: