20230610-stb-ts-roa-5489

Nå venter kvartfinale i cupen!

NM: BLE EN FIN KVELD: I motsetning til det noe avventende været på Østlandet, kunne Harstad by på sol, 22 grader og avansement i cupen.

🖼: Fornøyde med kvartfinale i cupen
- fra målscoring mot Røa i Toppserien

Harstad stadion kunne by på hele 22 grader i kveldssolen, da dommeren blåste i gang kampen mellom Medkila og Stabæk i onsdagens runden av Norgesmesterskapet.

Med sauebjeller og heiarop, satte det lokale publikum rammene for matchen mot den tidligere Toppserie-klubben Medkila.

Medkila er en av Anja Rasmussens tidligere arbeidsgivere, og hun startet for de blaa i kveldens kamp mot gamleklubben. Med familien på tribunen, jobbet Anja godt foran Medkilas mål.

2017: MØTE I TS: #7 Bjånesøy og Medkilas #2 Anja Rasmussen

Anastasia Høgevold setter kampens og Stabæks første mål etter knappe halvtimen spilt. Deretter er Zara Jönsson fremme med ballen foran Medkilas mål, og ballen ender i nettet. Men Medkila registerer scoringen som et selvmål i regi av spilleren Emilia Tufte-Gerhardsen (vel og merke er dette noe både materialforvalter Jansen og sportssjef Pedersen motstrider).

Rett før pause oppstår det en mulig straffesituasjon foran Stabæks mål. Om dommer hadde blåst til hvile er noe uklart, men Medkilas trener hadde da såpass fyr i teltet at han stormet inn i midtsirkelen for å fortelle dommer om sitt synspunkt i saken. Men for trenerens del er det bare å finne frem isposen og kjøle ned det berømte egget i pausen.

Tre mål i 2. omgang

2. omgang var bare tre minutter gammel i det Zara Jönsson er høyest foran Medkilas mål igjen og scorer Stabæks tredje mål i kampen. Med en god halvtime igjen på klokken, reduserer Medkilas spiller Kajsa Hveding Grønvold med et fint trøstemål. Bare minutter senere setter Malene Maslø Dunsby Stabæks fjerde mål i kampen.

Med noen bytter for begge lags del bølger det rolig videre på Harstad stadion. Dette uten at det skjer urovekkende mye i resten av kampen. Den ender 1 - 4 og vi takker Medkila for kampen.

Skryt til Medkila: - der jeg begynte i toppfotball

#3 Anja Rasmussen

Vi tok selvfølgelig en prat med Rasmussen etter kamp, som spilte matchen på sin tidligere hjemmebane.

Grattis med seier! Hvordan var det å få avansement i cupen mot gamleklubben?

- Veldig deilig å gå videre i cupen. Alltid litt spesielt å komme «hjem» til nord og spille mot Medkila, selv om det begynne å bli noen år siden sist jeg spilte der. Var trossalt der jeg begynte i toppfotball, og har mange gode minner med klubben.

Selv TV 2 Plays kommentator omtalte dine nære på kveldens sending; for du hadde familien på tribunen i kveldens match mot Medkila - var det litt ekstra støtte?

- Stas med familie på tribunen som for en gangs skyld slipper å reise landet på langs for å se kamp live, sier Anja med et stort smil.

- Vi tar med oss mye bra spill og fine mål. Viktig å få satt flere i nettet. Så vil jeg rose Medkila for å fortsatt spille sitt spill selv om de møter et lag som er to nivåer opp! Det er kult å se!

Videre til Kvartfinale i cupen

Sportssjef Kim André Pedersen er godt fornøyd med kampen og sier følgende onsdag kveld:

- Vi har god kontroll gjennom hele kampen og gjennomfører på en kontrollert og profesjonell måte. Gøy med to mål til Zara og mål av Malene og Anastasia.

- Vi tar tak i kampen, får ned ballen og spiller vårt spill.

Gratulerer med kvartfinale i Norgesmesterskapet:

- Veldig gøy med avansement og vi er spente på neste motstander og ny kvartfinale.

Vi må vente helt til onsdag 28. juni for å vite hvem vår motstander blir i kvartfinalen. Da trekker Norges Fotballforbund, hvem som møter hvem og da blir det kamp mot en av kveldens andre vinnere: LSK kvinner, Åsane, Brann, Røa, Rosenborg, Vålerenga eller Lyn.