Kjempeskrell i Bergen

Forrige gang spilte vi uavgjort og tok med et poeng fra en av årets seriefavoritter. Onsdag skulle bli poengløs og 4-0 tap i sekken.

🖼 Brann - Stabæk, oktober 2022

Forrige oppgjør på Stemmemyren endte altså uavgjort. Kveldens kamp i Bergen var "rammet inn" i solnedgangen med lange skygger og høy solbrille-faktor blant publikum. Selv om rammen var fin og full av septembersjarm, så skulle ikke kveldens kamp preges av sjarm for Stabæks del:

Første kvarteret spilt og hjemmelaget får frispark fra drømmeposisjon foran Stabæks mål. Brattberg Lund kitter til og bulker ballnettet på utsiden av banen, høyt over mål - sløsing og misbruk av sjanse.

Uret viser 23 minutter da Brattberg Lund kjører på med et hardt skudd på Skoglund, men ender i corner. Nytt skudd kommer mot Skoglunds nettmasker fra en skytter vi kjenner godt, Justine Kvaleng Kielland som tester skuddfoten fra god avstand. Fortsatt målløst på Vestlandet.

Tredve minutter passeres og dobbelt corner til hjemmelaget, men resultatløst. De neste fem minuttene presser Brann høyt og de blaa ligger i samlet flokk foran eget mål og forsvarer seg. En liten pause og ballen over på Branns halvdel i det 39. minutt. Så kommer Rakel Engesvik, som enkelt spiller seg forbi Emilie Bølviken og får et skudd i lengste. 1-0 til Brann.

Tanken om pause var i hode hos de fleste, men Brann kommer med enda et angrep. Skudd fra Engesvik, som toucher metallet på innsiden for så å ta turen ut igjen - med hjertet lett i halsen (for enkelte), blåses det av til pause med Brann som beste lag.

2. omgang

Kampen er ikke passert minuttet i 2. omgang før Meryll Abrahamsen får testet skuddfoten mot Branns mål. Vi driver litt pasningsspill foran eget mål, før Justine Kielland igjen prøver seg med et skudd fra langt hold. Kunstgresset på Stemmemyren får jevn slitasje, først på den ene halvdelen og så på den andre delen etter pause.

Skal Stabæk skape noe mer enn forsvar de siste tredve minuttene, må ballen og mulighetene tas vare på.

70. minutter og dobling av Branns ledelse, 2-0 ved spiller #11 Johanna Anna Maria Renmark. 74. minutt og 3-0 i lengste av Branns #2 Cecilie Redisch Kvamme. Kvarteret igjen av kampen (pluss tillegg for de pirkete), og endelig kommer Melissa Bjånesøy til et skuddforsøk på Branns mål. Dessverre blir det ikke reduseringen, og ballen er raskt over på Stabæks halvdel igjen.

Signe Strømnes er fremme og lukter på Branns målgård, men blåses av pga offside. Minuttet senere kommer Monica Nedgård Isaksen i fullt firsprang mot Branns mål igjen, men forsøket forblir en mulighet. Men rett før full tid, kommer Redisch Kvamme på nytt og setter sjansen. 4-0 til hjemmelaget.

Lørdag: Arna-Bjørnar på Nadderud

Denne kampen registrerer vi og ser videre til lørdagens møte med Arna-Bjørnar på lørdag. Vi får heller støtte oss til Belsvik utsagn om nivåforskjellen på et lag der spillerne er ansatt på full tid, kontra Stabæk.