RBK taper to poeng mot Stabæk!

POENGTAP FOR ROSENBORG: Vi tar med oss et poeng fra Trondheim etter kampen mot serieleder Rosenborg.

Annonse:

🖼 #11 Zara Jönsson

Toppseriens 23. runde og et lag som kjemper om å bli årets serievinner ventet på Koteng arena lørdag ettermiddag. Tre poeng er særs viktig for troillongan. Men Belsvik lovet kjepper i hjulene, og dét fikk trønderne.

Regntungt og kjølig Trondheim ønsket de Blaa velkommen. Med å håp om å beholde og skape mer med ballen, entret Stabæk godt kledd i regnværet. Yr kunne til avspark rapportere om 7°, men at de syv føltes mer som 3°. Ellers hyggelig å se Iris Omarsdottir tilbake fra skade og startende på Koteng arena.

To lag som begge ville angripe starter kampen, og etter knappe fire minutters spill kommer skudd rett på Stabæks keeper Skoglund. Minuttet senere får RBK frispark foran Stabæks 16. meter, men renner ut i intet sammen med resten av regnet.

Kruse scorer for Stabæk

 
Åtte minutter passeres, Anja Rasmussen med innlegg til Mathilde Kruse som setter sin andre scoring for sesongen i Rosenborgs mål. Hjemmelaget kommer til ny skuddsjanse når uret nærmer seg 11 muniutter, men Sunniva Skoglund er våken og redder.

Kvarteret spillt og regnet øser ned i full styrke, akkompagnert av vindkast. De svarte og hvite misbruker gjentatte sjanser, og Stabæk forsvarer seg godt. Men etter nesten 35 minutter spilt, benytter RBKs Cesilie Andreassen sjansen og plasserer ballen i Stabæks nett. Minuttet etter kommer trønderne til en ny og stor sjanse, men de Blaa er heldige og fortsetter på stillingen 1 - 1. Etterhvert en velfortjent hvil og  pause i garderobene.

2. omgang

 
Med opphold fra det intensive regnværet, sparker Mathilde Kruse i gang 2. omgang. Fem minutter spilt og Sunniva Skoglund viser hvorfor hun er landslagsspiller.

1 - 2, men blåst av som offside

 
Ti minutter inn i 2. omgang og Thea Loennecken er sist på ballen via en heading fra Iris Omarsdottir. Ballen ender bak RBKs keeper Lene Christensen. Stillingen 1 - 2 vises på Koteng arena, men så blåser dommer i fløyta og dømmer en svært sen offside og vi er tilbake på uavgjort.

Uenigheter til tross, en underholdende kamp i trønderhovedstaden!

66. minutter spillt og Rosenbortg kommer til en kjempesjanse med litt hjelp fra de Blaa, men Stabæks keeper er årvåken og redder. 70 minutter og tre cornere fra RBK, men renner ut i intet langs Nidelvens bredder (et stykke unna).

Både en potensiell straffesituasjon og en suser av et skudd i Stabæks tverrlegger, minner de Blaa på hvem som leder Toppserie-tabellen når det nærmer seg 80. minutter. Stabæk henger i tauene og kunstgresset blir ikke urovekkende slitt på hjemmelagets side.

Siste ti minuttene av kampen bærer sterkt preg om RBKs behov for tre poeng og å holde presset mot Stabæks mål. Jentene forsvarer seg med nebb og klør, noe som til slutt ender i et gult kort til Meryll Abrahamsen. 87. minutt og Stabæk trekker et lettelsen sukk over et nytt skudd fra RBK går utenfor. Skoglund gjør en fantastisk jobb i mål!

Fire minutter legges til, og ballen skytes litt "alle veier" i regi av begge lag. Stabæk forsvarer seg godt og gjør det vanskelig for RBK - laget som så veldig gjerne vil sikre seg tre poeng fra denne matchen. Sånn blir det ikke! Vi tar med oss et poeng hjem fra Trøndelag.

Kampfakta

 
Rosenborg - Stabæk (1 - 1) 1 - 1
Lørdag 14.10.2023, kl 15:00
Koteng arena
Toppserien, runde 23

Hoveddommer: Veronika Fjeldvær (Stadsbygd IL)
Ass.dommer 1: Abdul Baset Hayran (Astor Fotballklubb)
Ass.dommer 2: Ingrid Pettersen (Buvik IL - Fotball)
4. dommer: Mathea Havig (Innstranda IL)
Dommerveileder: Mads Hagerup-Lyngvær (Charlottenlund Sportsklubb)
Kampdelegat: Kjetil Thorsø Hansen (Trygg/Lade, SK)

Mål:

 
0 - 1  Mathilde Kruse (9')
1 - 1  Cesilie Andreassen (35')

Stabæk:

 
ℹ️ -  22  Sunniva Skoglund

ℹ️ -  4  Thea Loennecken
ℹ️ -  3  Anja Rasmussen
ℹ️ - 16  Silje Skaara Helgesen
ℹ️ -  6  Lena Soleng Hansen
ℹ️ -  31 Fanny Lång

ℹ️ -  7   Melissa Bjånesøy (Kaptein)
ℹ️ -  9   Meryll Abrahamsen
ℹ️ -  28 Mathilde Kruse

ℹ️ -  24 Monica Nedgård Isaksen
ℹ️ -  51 Iris Omarsdottir (Zara Jönsson 63')

Innbyttere:

 
ℹ️ -  44 Ida Norstrøm

ℹ️ -  5  Silje Bjørneboe
ℹ️ -  11 Zara Jönsson
ℹ️ -  15 Anastasia Høgevold
ℹ️ -  17 Mathea Berg-Solemdal
ℹ️ -  20 Signe Strømnes
ℹ️ -  21 Malene Maslø Dunsby
ℹ️ -  95 Maren Hagfors Thoresen

Ta med deg resultatet videre i helgen, og gled deg over at vi raner Rosenborg og serieleder for to poeng i denne kampen!

Vi mobiliserer!
Nabooppgjøret står for tur nå på lørdag:

Kjøp billetter til Stabæk - Røa her »

STABÆK - RØA
Nadderud stadion, lørdag 21. oktober kl 16:45
Kjøp billetter her »

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Eliteserien: