Så nære...

Våre blaa slåss mesterlig gjennom to omganger! Til slutt må de likevel se seg slått, da RBK satt ballen i mål med fem minutter igjen av full tid.

🖼️ #6 Lena Soleng Hansen
Nadderud, august 2023

En brannalarm på Gardermoen gjorde sitt med å forsinke ankomst til trønderhovedstaden, men 15:00 stod begge lag på en nyfrisert kunstgressbane. Rosenborg inviterte til Toppseriens tredje runde i strålende solskinn. Med 16° og lett bris var publikumsrammene perfekte på Koteng arena, denne lørdag ettermiddagen.

Etter åtte minutter kommer #8 Emilie Østerås til en stor mulighet med skudd på Rosenborgs mål, men hadde litt for mye i ryggsekken til å skaffe ledelse. I kampens 11. minutt blir en klarering fra Stabæks forsvar nesten selvmål, og de blaa kan pustes lettet ut etter #22 Sunniva Skoglunds keeperarbeid. Hun skal ikke bli arbeidsledig. Rosenborg presser høyt og gjentatte forsøk på å få ballen i Stabæks mål, uten å lykkes.

Rosenborg annonserte sin nye hovedtrener til ukeslutt; Robin Shroot. Han har signert en treårsavtale med klubben. En meget lydhør 36-åring som leder skinnvestene ivrig fra benken i Trondheim. Gjentatte ganger høres "I like the idea" utover Lade, fra engelskmannen.

Rosenborgs nye trener Robin Shroot

Kampen bølger frem til halvtimen, hvor #51 Iris Omarsdottir kommer til skudd på RBKs mål og halvveis redning av Rugile Rulyte. De blaa trekker pusten og går inn i det siste kvarteret før pause.

Kampuret viser 39. minutter og Emilie Østerås med innlegg til #7 Melissa Bjånesøy, som treffer utenfor RBKs målmasker. Trønderne blir overrasket da #5 Silje Bjørneboe snapper ballen, og gir Bjånesøy ny mulighet med skudd på mål - men utenfor igjen. Lagene går målløse til pause.

2. omgang

Seks minutter inn i 2. omgang kommer et perfekt innlegg til Rosenborgs #11 Frøya Brennskag-Dorsin, som header ballen i mål. Heldigvis for bortelaget er Dorsin i offside og dommer blåser av. Ikke mange minutter etter kommer en ny angrepsbølge og samme spiller gjør et nytt forsøk, men treffer utenfor. I løpet av de første ti minuttene kommer også Nautnes til muligheten, men tredje skudd på Stabæks mål går også utenfor.

En nøkkel begge veier er ubalanse, og #9 Monica Isaksen kommer til skuddsjanse med strekk i trønderne. Timen passeres og #16 Silje Skaara Helgesen blir liggende nede, men kommer innpå etter en medisinsk sjekk. Minutter senere holder Stabæk på ballen og Monica Isaksen kommer til skudd på mål.

Tyve minutter igjen av ordinær tid, og man tillater seg å tenke uavgjort. Det er uansett en kraftprøve for det blaa laget, som jobber iherdig på Koteng arena. I samme sekund bryter Bjånesøy seg igjennom siste forsvarsskanse hos motstander, men Hørte henger på og dommer overser elegant obstruksjonen og skuddmuligheten.

Bortelaget ligger på ingen måte på latsiden og Emilie Østerås brøyter seg igjennom og kommer til nytt skudd på mål. Det samme gjør Rosenborg på motsatt banehalvdel, men preges av å ha med seg litt mye i ryggsekken.

Syv minutter før full tid kommer ballen etter et fint innlegg fra trønderne foran Stabæks mål, og nevnte #11 Frøya Brennskag-Dorsin scorer sitt første Toppserie-mål. Forståelig nok; mange skuffede blaa ansikt, etter iherdig arbeid.

En real krigekamp blåses til slutt av etter fem minutters tilleggstid. Rosenborg ligger tett rundt eget nett og forsvarer boks. Stabæk kommer til sjanser, men skaper lite.

- En bra intensiv match og det er surt å ikke få med seg noe, sier Jan Jönsson til TV 2 etter kampen i Tronheim. Selv om noen enkeltsituasjoner oppstår, berømmer likevel Stabæks hovedtrener dommertrioen på Lade.

Kampfakta

Rosenborg - Stabæk (0 - 0)  1 - 0
Lørdag 13.04.2023, kl 15:00
Koteng arena
Toppserien, runde 3

Dommer: Robert Eggen (Trønder-Lyn Idrettslag)
Ass. dommer 1: Ruben Skjelstad Dragland (Kurland)
Ass. dommer 2: Maria Ewelina Szpila (Nidelv IL)
4. dommer: Preben Øien (Nardo FK)
Dommerveileder: Cathrine Eide (Charlottenlund Sportsklubb)
Kampdelegat: Rune Venås (Norge - Fotball)

ℹ️ -  2  Emilie Bølviken
ℹ️ - 13  Fanny Lång (Lena Soleng Hansen 87')

ℹ️ -  28 Mathilde Kruse
ℹ️ -  8   Emilie Libakken Østerås
ℹ️ -  4  Thea Loennecken

ℹ️ -  9  Monica Nedgård Isaksen
ℹ️ -  7  Melissa Bjånesøy (K)
ℹ️ -  51 Iris Omarsdottir (Meryll Abrahamsen 71')