Overtid er undervurdert

STABÆK - AMAZON: Ingenting minnet om en varm sommerkveld på Sørlandet, da det var avspark i treningskampen mot laget fra Grimstad.

🖼 #16 Mona Hegna

Med 16 seire og én uavgjort på de 17 kampene vi har spilt mot Amazon Grimstad, gikk jentene fokuserte på banen i møte med Sørlandets perle i et forrykende snøvær over Nadderud, torsdag kveld.

60 - 7

ℹ️ -   1 Selma Panengstuen (Margaux Batt Lægreid fra 46. min)

ℹ️ -   44 Stine Reinås
ℹ️ -   3 Ingrid Søndenå
ℹ️ -   2 Louise Normann (Mona Hegna fra 62. min)

ℹ️ -   13 Siri Nordeide Grønli (Zara Jönsson fra 46. min)
ℹ️ -   20 Live Aandal (Åsne Bredeli fra 85. min)
ℹ️ -   8 Justine Kielland (Cornelia Fladberg fra 69. min)
ℹ️ -   4 Thea Loennecken (Maren Hauge fra 62. min)
ℹ️ -   51 Iris Omarsdottir (Kaja Aasly Haartveit fra 62. min)

ℹ️ -   60 (9) Linn Huseby (Selma Elverum fra 85. min)

ℹ️ -   95 Maren Hagfors Thoresen

Stabæk var det førende laget i første omgang og skapte flere store sjanser – uten å få uttelling. Etter ca 20 minutter ga vi litt unødvendig bort en corner, som Amazons Mari Storli satt sikkert i mål.

Så rett før pause klønet Selma det til på et utspill. Ballen gikk til Mari Storli, som ikke kunne unngå å score. Dermed gikk lagene til pause med 0-2 til gjestene fra Grimstad – etter en omgang Stabæk dominerte, men var udyktig i begge boksene.

Som statistikken viser, har Amazon aldri slått Stabæk. De øynet nok sin første vinst og satset på trygghet i andre omgang. Stabæk trillet ball og styre kampen, mens Amazon forsvarte seg.

Et drøyt kvarter ut i 2. omgang fikk vi endelig hull på byllen – da Linn Huseby satt sin første kasse i Stabæk-drakt. Vi trodde utligningen skulle skje da vi fikk straffe i det 86. minutt. Det satt Melissa Bjånesøy i stolperoten og det virket som Amazon endelig skulle klare å klå Stabæk.

Straffen som ble satt i stolpen

Men den gang ei. To scoringer på overtid, først Melissa på en perle av et langskudd og så Cornelia etter frispark, gjorde at statistikken mot de grønne fra Sørlandet fortsatt er fryktinngytende.

Kaptein Melissa Bjånesøy om torsdagens kamp:
- Tja, ka skal man si da? Glad for at det var en torsdagskamp og vi har en hel helg til å komme oss på. Vanskelig å analysere en kamp i sånne forhold syns eg, spesielt nå umiddelbart etterpå, så vi får kanskje se om vi får noe annet enn hvit støy ut av videobildene.

Hovedtrener Per Inge Jacobsen oppsummerte kampen på følgende måte:
- En kamp som ble gjennomført under veldig vanskelige forhold, men det skal håndteres det også. I første omgang var Amazon Grimstad bedre enn oss på det, men vi slo tilbake i 2. omgang.

- Alt i alt vinner vi nok fortjent, men det satt langt inne i dag.