Vålerenga på lørdag

- En liten syretest: Lørdag klokken 11:30 møter vi Vålerenga til treningskamp på Nadderud KG1.

Annonse:

🖼: #95 Maren Hagfors Thoresen - se spillerprofilen hennes her

Det er lenge siden lagene har hatt så ulikt utgangspunkt før sesongstart. Vålerenga er favoritt til å vinne Toppserien. De seneste årene har Enga hatt en ekstern investor som har pumpet penger inn i klubben, raskere enn klubben har klart å bruke dem. De har ansatt ny trener – danske Jack Majgaard Jensen (Wiki) – og som vanlig hentet profilerte spillere. Blant annet er Isabell Herlovsen tilbake i klubben etter en konflikt i fjor som førte til at hun ble lånt ut til Kolbotn. I tillegg har de hentet Synne Jensen fra Røa og Catherine Bott fra Vittsjö.

Vålerenga har de siste sesongen lent seg tungt på importerte spillere. De har skjedd flere ganger at de har startet kampen med 8-9 utlendinger i 11eren.

Med de resursene Vålerenga har, bør de vinne Toppserien i år med god margin.

De har riktignok mistet noen spillere også. Ingrid Søndenå, Maren Hauge og Stine Reinås har alle valgt å spille for Stabæk i 2020. Guro Pettersen har reist til proffliv i svenske Piteå.

Totalt er det 18 spiller som har spilt for både Vålerenga og Stabæk. Halvparten av disse er fortsatt aktive – i enten Stabæk eller VIF. En kan med andre ord legge til grunn at lagene kjenner hverandre.

Vi har møtt VIF 17 ganger i obligatoriske kamper de seneste 8 årene. Stabæk har syv seire og VIF har seks. Fire kamper har endt uavgjort. Målscore er 33-23 i favør Stabæk. Når det er sagt så begynner det å bli en stund siden vi slo Vålerenga. Sist de skjedde var i 2016. Da vant vi 5-0 i serien – både hjemme og borte. De seneste fem oppgjørene har Vålerenga vunnet.

Det er med andre ord ingen liten oppgave som venter oss på lørdag (Facebook). Men, så må en da også spille mot bedre lag, for selv å bli bedre.

Troppen legges ut her på sidene på fredag. Velkommen!
 

Hva skjer nå?
 

FULL OVERSIKT: Spilleplan 2020: Kommende ukes treninger er som vanlig den ultimate hverdagsunderholdningen og på lørdag er det igjen et LOKALT DERBY(!!) mot selveste Vålerenga, så vi snakker altså treningskampen Stabæk - Vålerenga kl 11:30 på Nadderud kunstgress 1.

Velkommen på Nadderud på lørdag formiddag!

 

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 12.02.2020
Skrevet av: Richard Jansen / Foto: Kristian Bjerke