Landslaget: - tilbake til ull, buff og hansker

Norge tapte 1-4 for vertsnasjonen Japan i dag morges. Med den store tidsforskjellen startet kampen 06:00 her hjemme.

Annonse:

Japan har vunnet de siste fire av totalt fem kamper mot Norge, og ligger seks plasser over oss på FIFAs ranking. Siste gang det norske landslaget slo Japan var i Portimao - Portugal i mars 2013. Norge vant da 2-0, med scoringer av Ada Hegeberg og Caroline Graham Hansen. Landslagstrener Martin Sjögren sa følgende før avreise til årets siste landslagssamling:

- Vi vet hva vi møter og det kommer til å kreve en veldig god prestasjon av oss hvis vi skal få resultater vi ønsker.

Hjemmelaget kom best i gang på Tottori Bird Stadium, syd i landet. Japan scoret i det 16. og 27. spilleminutt, men rett før pause kommer Ingrid Moe Wold til skudd, men avslutter over mål. Det første kvarteret etter pause får Norge gode sjanser, men marginene er ikke med oss. Japan scorer i 55. og 63. spilleminutt, men i det 81. får Ina Gausdal satt ballen nede ved stolpen etter en corner. Tre minutter legges til, og kampen ender 4-1 til Japan.

Vår egen Ingrid Hjelmseth var i høy grad på jobb og det kunne fort ha blitt både 6 og 7 mål uten hennes sterke innsats i Norges bur. Etter kampen sa Ingrid følgende om kampen og forbredelsene til VM 2019:

- Det var en tøff kamp mot en veldig god motstander, som vinner fortjent. Men etter en 1. omgang hvor vi blir løpende veldig mye i mellom hever vi oss litt i 2. omgang og klarer å skape noen sjanser og scorer et mål. Men i denne kampen må vi bare erkjenne at vi ikke kom opp på vårt beste, samt at Japan spilte en veldig god kamp. Men vi tar med oss masse lærdom, og skal komme sterkere tilbake. Målet med 2018 var å kvalifisere oss til VM, og det klarte vi.

Sjögren etter kampen:
Martin Sjögren sa følgende om kampen til fotball.no nå i ettermidag:

- Vi visste vi kom til å møte et samspilt lag som er sterke taktisk og teknisk og det merket vi fra start. Vi sleit med å få kontroll på dem i deres angrepsspill og havnet på etterskudd i vårt forsvars- og presspill.

Melissa Bjånesøy satt på benken og kom ikke inn i kampen, men vi tok en prat med henne etter kamp, om erfaringene og opplevelsen fra landslagetssamlingen:

- Selv om resultatet ble som det ble så var det en viktig erfaring. Selvfølgelig også som alltid artig å være på tur med landslaget, få representere Norge og trene med noen av de beste spillerne, det gir definitivt inspirasjon inn mot ny sesong, selv om vi må tilbake til ull, buff og hansker en liten stund.

Har du vært i Japan tidligere, og hvordan er det med opplevelsene og impulsene fra denne kulturen og utenfor treningsfeltet:

- Det har vært dritartig! Litt slitsomt med all reisen, men det e vel en del av det. Spilte U20-VM her i 2012 faktisk, og husker det var mye inntrykk då, og det har vært like mye no. Blir så fascinert av kor ordentlige, ryddige og høflige folk her e. Og så takknemlige, avslutter Melissa til stabak.no

Norges lag:
Ingrid Hjelmseth, Ingrid Moe Wold, Kristine Bjørdal Leine, Stine Hovland, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen, Vilde Bøe Risa, Ingrid Syrstad Engen, Frida Leonhardsen Maanum, Guro Reiten og Lisa-Marie Karlseng Utland.

Som nevnt er dette siste samling for landslaget i år, og kampen er en viktig del av forberedelsene mot VM i Frankrike i 2019:

- Det her er det nærmeste vi kan komme en mesterskapskamp i en treningskamp. Det var mye folk og vi møtte et bra lag. Japan har en spillestil som vi ikke møter så ofte. Selv om det er tungt å tape kamper er dette ekstrem læring for oss, sier landslagssjefen til fotball.no.
 

Ble det litt for tidlig med kampstart kl 06:00? Frykt ikke, du kan se den her
 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss

Annonse fra Obos-ligaen: