ASSESSIT NY HOVEDPARTNER: - Vi ønsker å heve prestasjonskulturen

Stabæk henter impulser fra næringslivet.

Annonse:

Stabæk Fotball og Assessit har funnet sammen. Assessit er et av Skandinavias ledende miljø innen executive search, lederrekruttering og organisasjons- og lederutvikling, og selskapet går nå inn som ny hovedpartner i klubben. Hege Brekke, Stabæks nye mentale trener, er en del av samarbeidsavtalen. 

- Vi i Assessit er veldig glad for å kunne starte dette spennende samarbeidet med Stabæk. Vi har veldig lyst til å bidra til at Stabæk tar nye steg gjennom målrettet arbeid med mental trening sammen med oss i Assessit. Vi tror også på at vi kan lære mye av Stabæk som prestasjonsgruppe som vi kan ta med oss til våre kunder i næringslivet, sier Jørn Eriksen, leder for organisasjons- og lederutvikling i Assessit, til Stabak.no. 

Daglig leder i Stabæk Fotball, Jon Tunold, er veldig glad for at klubben nå har fått på plass en mental trener. 

- Dette er noe vi har snakket om å gjøre lenge. Nå følte vi at det var riktig tidspunkt. Målet er å heve prestasjonskulturen, sier Tunold. 

- Deler av næringslivet har kommet langt når det gjelder målrettet arbeid med utvikling av kultur, forståelse av mellommenneskelig kommunikasjon og utvikling av psykologisk trygghet i grupper. Her tror vi at toppidrett har noe å lære av de beste i næringslivet.

— Jørn Eriksen, Assessit

I pose og sekk

Stabæk gikk flere runder også med andre aktører, før en avtale ble undertegnet med Assessit og Hege Brekke. Det er flere grunner til at Stabæk endte opp med denne løsningen. 

- Assesit er et selskap som jobber med lederutvikling i næringslivet. Det er mye å ta med seg derfra inn i fotballen. Så har jo Hege også en bakgrunn fra idretten, det gjør at totalen blir veldig bra. Assessit jobber også opp mot administrasjonen vår når det gjelder å utvikle medarbeidere og team. Det er kjempespennende, sier Tunold. 

Toppidrett vs næringsliv 

Assessit og Stabæk skal utveksle erfaringer og kunnskap, som forhåpentligvis gir stor nytteverdi begge veier. 

- Deler av næringslivet har kommet langt når det gjelder målrettet arbeid med utvikling av kultur, forståelse av mellommenneskelig kommunikasjon og utvikling av psykologisk trygghet i grupper. Her tror vi at toppidretten har noe å lære av de beste i næringslivet. Vi i Assessit ønsker å være en kobling mellom idrett og næringsliv, der man henter det beste fra hverandre, sier Eriksen. 

Men Eriksen ser ogå tydelig hva næringslivet kan lære av fotballen og toppidretten. 

- I toppidretten er det ingen som løfter et øyelokk om noen sier de skal på trening. Sånn er det ikke i næringslivet. Der spiller vi viktige kamper uten å ha forberedt oss mentalt og trent på avgjørende samspill og ferdigheter. Næringslivet har mye å lære av treningskulturen i toppidretten. Nå går idretten foran og viser vei også når det gjelder satsing på mental trening for å heve prestasjoner ytterligere.

Har utviklet ledersimulator

Assessit har alltid vært opptatt av trening som en sentral del av prestasjonsutvikling for både individ og gruppe. 

- Vi har faktisk gått så langt at vi har utviklet en digital spillbasert ledersimulator der du i et interaktivt møte med avatarer kan trene på lederferdigheter når du vil og hvor du vil. Det håper vi kan få opp treningsmengden i næringslivet.

- Nå satser vi på mental trening for både toppidrett og næringsliv, og er veldig glade for å ha med oss mental trener og lederutvikler Hege Brekke på laget. Hege har den unike kombinasjonen av erfaring som mental trener for toppidrett, samtidig som hun har solid erfaring fra organisasjons- og lederutvikling i næringslivet. Med den tunge kompetansen vi har innen innen organisasjons- og lederutvikling i Assessit, tror vi at vi kan utvide og forsterke måten mental trening gjøres på i toppidretten. 

Annonse fra Obos-ligaen: