Bodø/Glimt ble for sterke: – Må ta lærdom

Vi åpnet godt mot serielederen, men Bodø/Glimt vant til slutt komfortabelt.

Annonse:

Hør hva dagens kaptein Fredrik Krogstad hadde å si etter kampen:

Neste kamp er borte mot Vålerenga! Vi trenger all støtte vi kan få på Intility. Kjøp billetter her

Det anbefales ikke, men hvis du absolutt vil kan høydepunktene fra kampen sees her:

Slik var kampen:

Vi viste tidlig alvor av at vi ønsket å få poeng i kampen mot serieleder Bodø/Glimt. Både Krogstad og Edwards var høyt i presset fra start og vi vant flere baller i åpningsminuttene. Og publikum øynet håpet da Vinge brøt en feilpasning på midten og satte fart, men skuddet ble blokkert og kunne plukkes opp av Bodø-målvakt Haikin.

Vi hadde knapt nådd seks minutter da Ottesen leverte ballen i bakrom langs bakken til Vinge, og sistnevnte ble tett pakket inn. Likevel klarte han å spille seg fri og finne Bakenga på løp. Mushaga prøvde å fyre av, men Haikin fikk dessverre reddet skuddforsøket. Bodø svarte umiddelbart og én mot én klarte likevel Pettersson på mesterlig vis å redde avslutningsforsøket fra gjestene.

På kontring etter et kvarter spilt kom de gulkledde i skuddposisjon fra høyre, og Sørli fyrte av mot motsatt stolpe, men igjen viste Pettersson suveren refleks og fikk en hånd på skuddforsøket. Vi kontret fra samme angrep og fikk sendt Haikin på ny prøve etter et innlegg fra Vinge, men ingen var var dessverre på returen. Det var en kamp som virkelig levde fra start. Pellegrino prøvde seg med et skudd som skrudde mot motsatt kryss, men igjen var Pettersson på rett sted til rett tid.

To raske Bodø-mål

Brutalt nok skulle gjestene ta ledelsen etter 23 minutter. Berg løftet et frispark opp til Pellegrino ute på vår høyreside. Sistnevnte fikk slått inn sentralt til Sørli som fikk tid til å sette ballen i mål. Den ene gangen vi ikke var på plass i den defensive strukturen fra start. Og verre ble det. I det 25 minutt gikk gjestene opp til en tomålsledelse, da de spilte veggspill inn i vår 16-meter, og til slutt var det Faris som satte ballen i mål bak Pettersson.

Rett før pause skulle det bli enda verre da Bodø vant ballen på midten. Bjørkan la til rette og fyrte av et skudd opp i lengste hjørne. Ingen sjanse for Pettersson å redde skuddet.

Vi åpnet bra de første 20 minuttene, men det gikk fort feil vei idet øyeblikket Bodø tok ledelsen. Dermed hadde vi tre mål i sekken inn til pause. Det ble også et lengre stopp i kampen da det ble meldt om rasistisk tilrop mot Wembangomo på et innkast, visstnok fra en blant Stabæk-supporterne. Er det noe vi skal ha nulltoleranse på så er det rasisme, noe som ble meldt 100 % tydelig over speakeranlegget. Vakter og andre til stede hadde ikke fanget opp noe tilrop så det endte med at spillet gikk videre, men den berørte var tydelig på at noe ble sagt.

Annulert Stabæk-scoring

Andreomgangen åpnet med et fyrverkeri da Vinge kontret ned høyresiden. Han la igjen til Mushaga Bakenga som plasserte ballen i mål, men scoringen ble dømt for offside på Vinge. Stabæk viste mye positivt spill fra start også i andreomgangen. Og Vinge var ofte sentral. Etter 56 minutter fyrte han av fra 14 meter, et skudd Haikin måtte slå til corner.

Bodø slet med å spille seg ut av presset vårt, og Pellegrino leverte en gavepakke til Næss utenfor egen 16-meter, men skuddet fra stopperen var ikke hardt nok til å overliste Haikin. Pellegrino fikk avlevert et buet skudd etter 58 minutter mot vårt mål, men likevel hadde Pettersson ingen problemer med å fange ballen.

Kostadinov fikk satt inn et skudd etter at vi spilte oss igjennom midten til Bodø/Glimt etter 69 minutter. Skuddet fikk ikke nok kraft til å overliste Haikin i mål. Ti minutter senere forsøkte Næss seg på et langskudd, men dessverre gikk ballen himmelhøyt over mål. Bodø/Glimt var nærmere da Zugelji prøvde seg fra vår venstreside, et skudd som strøk utsiden av lengste stolpe.

Vi øynet håp om et reduseringsmål på overtid da Kjerrumgaard fikk føre opp mot venstresiden. Han spilte inn til Hammy på løp foran mål, men sistnevnte fikk ikke stokket føttene da skuddmuligheten åpnet seg. Derimot skulle Bodø øke ledelsen like etter.

I siste tilleggsminutt fikk Zugelji slått inn til Ulrik Saltnes. Bodø-spilleren satte ballen i mål, og spikret resultatet til 0-4.

Debut

Sebastian Olderheim fikk sin debut i Eliteserien for Stabæk da han kom innpå etter 82 minutter. Olderheim debuterte for A-laget i cupen mot Kjelsås tidligere i år.