Ettertraktet Sandberg: - Ville ikke rive opp røttene

Storspill har ført Marcus Sandberg på radaren til flere utenlandske klubber. Men svensken blir trolig værende - og nå vil han ha Stabæk opp og frem.

Annonse:

Marcus Sandberg har vært strålende mellom stengene siden han kom fra Vålerenga i august 2018. Flere smultringer og kamper uten baklengsmål er det blitt, og med gode prestasjoner har han også tiltrukket seg interesse fra utlandet. 

- Det er gøy at det kommer klubber på banen, det viser at man gjør noe riktig hvert fall, smiler Stabæks svenske sisteskanse. 

Ikke til Polen

I vinter var en polsk toppklubb på tråden og prøvde å sikre seg Sandbergs tjenester. Dialogen førte ikke frem. 

- Når det gjelder interessen fra Polen, så kom vi ikke i mål. Verken jeg eller Stabæk var fornøyd med det tilbudet som kom. Det skal litt til for at man river opp røttene og flytter på familien. Jeg er klar for en ny sesong her, så får vi se hva som skjer i fremtiden. Jeg har fortsatt ambisjoner om å spille på et høyere nivå, innrømmer svensken. 

- Vil ha resultater her og nå

Men han trives i Stabæk og i Bærum. Det gjør også familien, som har slått rot ikke langt unna Bærums verk. Og nå vil han være med og løfte Stabæk på tabellen etter to 8.-plasser på rad. 

- Det håper jeg på, og det sikter vi mot. Det er absolutt potensial til det. 

- For at vi skal få til en riktig bra sesong, så tror jeg nok vi har behov for å hente inn et par spillere. Det er mange unge og lovende spillere her. Det lover godt for fremtiden, men vi vil også ha resultater her og nå. Da må vi kanskje ha på plass et par spillere som går inn og hever laget med en gang. Så skal ungguttene få tid og ikke minst ro til å utvikle seg videre, sier Sandberg. 

Positiv utvikling

Sandberg er en av få spillere som er igjen fra laget som sikret fornyet eliteseriekontrakt i 2018. Det har skjedd litt siden den gang. 

- Klubben er i en mye mer stabil økonomisk situasjon i dag enn da jeg kom. Stabæk har gjort mye riktig. Nå gjelder det å bygge videre på det. Jeg håper det blir skarp konkurranse om plassene på laget fremover. 

I ettermiddag vokter han Stabæk-målet i årets første treningskamp. 

- Det handler om å bygge relasjoner. Vi har stort sett samme lag som i fjor, og det blir viktig med kontinuitet fremover, sier Sandberg. 

Raufoss-Stabæk ser du på Budstikka.no. Kampen har avspark kl. 15. 

Annonse fra Eliteserien: